avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Contracte vanzare cumparare mai multe imobile
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Contracte vanzare cumparare mai multe imobile

Buna seara!
Am o intrebare, va rog daca e posbil sa imi raspundeti:
Daca in ianuarie am vandut un imobil achizitionat anul trecut intr-un bloc vechi, iar anul acesta am cumparat un alt imobil in februarie tot intr-un bloc vechi pe care urmeaza sa-l vand in in scurt timp deoarece am nevoie de bani, dar nu am depasit valoare totala a vanzarilor pana acum de 65000 euro ( 220000 lei) din aceste 2 vanzari este posibil sa fiu obligat la plata TVA sau nu?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:15, 5 Aprilie 2016
Nu sunteti obligat la plata T.V.A. decat pentru tranzactiile ulterioare depasirii plafonului de 220.000 lei.

Daca prima tranzactie in an calendaristic are o valoare de multe zerouri peste, dar oricat, pentru ea nu platiti T.V.A.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare vanzare a mai multor imobile persoana fizica saphirr saphirr Buna ziua! V-as ruga sa imi spuneti daca, in decursul unui an calendaristic cumpar si revand 2-3 locuinte ca persoana fizica se plateste numai impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Tva si impozit pentru vanzare terenuri gmc78 gmc78 Buna ziua, In anul 2012 (acum 2 ani) am cumparat un teren pe care l-am parcelat. Nu stiu daca, conteaza, dar terenul a fost mostenit de sotia mea si sora ei, ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobile in forma continuata saphirr saphirr Buna seara! As dori sa imi raspundeti la o intrebare Spre exemplu, ipotetic vorbind daca se vand 2 locuinte intr-un an la o valoare lor totala de vanzare ar ... (vezi toată discuția)