avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare imobile in forma continuata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare imobile in forma continuata

Buna seara!
As dori sa imi raspundeti la o intrebare
Spre exemplu, ipotetic vorbind daca se vand 2 locuinte intr-un an
la o valoare lor totala de vanzare ar fi cca 230000 lei se va plati TVA la aceasta suma sau la o urmatoare vanzare indiferent de suma?
TVA se plateste la toate tranzactiile sau numai la ultima?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:09, 4 Aprilie 2016
Inregistrarea ca platitor de T.V.A. se face in urmatoarea luna celei in care s-a depasit plafonul de 220.000 lei si se plateste efectiv pentru tranzactiile din luna urmatoare acesteia.

Adica, daca in 04/2016 vindeti mai multe imobile care insumate pot face cateva milioane (s-a depasit plafonul), in 05/2016 va inscrieti ca platitor si T.V.A. veti plati incepand cu luna 06/2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte vanzare cumparare mai multe imobile saphirr saphirr Buna seara! Am o intrebare, va rog daca e posbil sa imi raspundeti: Daca in ianuarie am vandut un imobil achizitionat anul trecut intr-un bloc vechi, iar ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare apartament Adamka Adamka Buna seara. Ma numesc Adam, va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti cu o problema. Intrarea în vigoare a noului Cod fiscal, din prima zi a lui 2016, va ... (vezi toată discuția)
Platesc tva la vanzare teren? inorog inorog Buna ziua. Am primit teren ca mostenire cu certificat de mostenitor. In 2016 am vandut parte din acest teren pe loturi(mai multe tranzactii).Au depasit suma ... (vezi toată discuția)