avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vanzare-cumparare apartament
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vanzare-cumparare apartament

Buna seara.
Ma numesc Adam, va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti cu o problema.
Intrarea în vigoare a noului Cod fiscal, din prima zi a lui 2016, va aduce schimbări în ceea ce privește situația contractelor de vanzare – cumparare a unui apartament ?
Cate procente trebuie sa plateasca vanzatorul; cumparatorul, ( nici nu stiu cum se denumeste acesta taxa ( impozit de venit))? Se alplica si TVA 24% la aceata suma? cine o plateste vinzatorul sau cumparatorul?
P.S. Nu stiu daca am plasat subiectul meu in rubrica corespunzatoare
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:57, 1 Noiembrie 2015
Nu se schimba nimic fata de actualul cod fiscal.

T.V.A se plateste dupa ce depasiti plafonul de 220.000 lei/an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobile in forma continuata saphirr saphirr Buna seara! As dori sa imi raspundeti la o intrebare Spre exemplu, ipotetic vorbind daca se vand 2 locuinte intr-un an la o valoare lor totala de vanzare ar ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare platitor de tva la timp! somial somial buna ziua. am o INTREPR INDIVID. in luna mai 2015 am depasit plafonul de 220.000. nu am stiut ca trebuie sa anunt de atunci , am crezut ca se schimba in ... (vezi toată discuția)
Plafon microintreprindere 100.000 euro trasnitu mihaela trasnitu mihaela Buna ziua! La ce curs euro se va calcula plafonul de 100.000 euro pentru 2016 ? Plafonul pentru a deveni platitor de Tva ramane la 65.000 euro (220.000 ... (vezi toată discuția)