avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA vanzare imobile bloc vechi
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA vanzare imobile bloc vechi

buna ziua, va rog lamuriti-ma si pe mine intr-o problema: in ce situatie se plateste tva la vanzarea apartamentelor? eu cumpar apartamente la licitatie, pe care apoi le vand, trebuie sau nu sa ma declar platitor de tva? mentionez ca apartamentele sunt situate in blocuri vechi; se schimba situatia daca vand-cumpar terenuri? am citit art 127 (parca era) din codul fiscal dar nu stiu daca am inteles corect X-(
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:00, 10 Octombrie 2015
Daca din vanzarile efectuate se depaseste plafonul de 220000 lei pe an calendaristic, atunci trebuie sa va inscrieti ca platitor de T.V.A.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2015
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane fizice platesc tva in urma vanzarii imobile ? trifi trifi Persoanele fizice care construiesc sau revand locuinte, desfasurand aceasta activitate in scopul obtinerii de venituri ,sunt obligati la plata TVA ? In ... (vezi toată discuția)
Contracte vanzare cumparare mai multe imobile saphirr saphirr Buna seara! Am o intrebare, va rog daca e posbil sa imi raspundeti: Daca in ianuarie am vandut un imobil achizitionat anul trecut intr-un bloc vechi, iar ... (vezi toată discuția)
Impozitare vanzare a mai multor imobile persoana fizica saphirr saphirr Buna ziua! V-as ruga sa imi spuneti daca, in decursul unui an calendaristic cumpar si revand 2-3 locuinte ca persoana fizica se plateste numai impozitul pe ... (vezi toată discuția)