avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturi externe de consultanta
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturi externe de consultanta

Buna ziua,
Va rog frumos daca ma poate lamuri cineva, am doua facturi externe pentru consultanta, una este cu TVA, cealalta fara,care este modalitatea de a o inregistra in contabilitate ?se aplica tva la totalul facturii si daca se plateste TVA ?!Mentionez ca firma din Romania beneficiara este neplatitoare de TVA.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 10:35, 11 Iulie 2008
te rog daca poti sa dai mai multe detalii...consultanta legata de ce???
consultanta in asigurari .
Multumesc frumos!
scuze...e vorba de asigurarea bunurilor voastre de capital (mijloace fixe)? sau asigurarea cui? sunt facturi emise de societati de asigurare din tari membre UE? Care este obiectul vostru de activitate?
Mioara5 a scris:

Buna ziua,
Va rog frumos daca ma poate lamuri cineva, am doua facturi externe pentru consultanta, una este cu TVA, cealalta fara,care este modalitatea de a o inregistra in contabilitate ?se aplica tva la totalul facturii si daca se plateste TVA ?!Mentionez ca firma din Romania beneficiara este neplatitoare de TVA.
Multumesc frumos!

Daca beneficiara este neplatitoare de TVA deci nu colectezi nu deduci.
Buna seara tuturor!!!
Va rog frumos sa ma ajutati intr-o alta problema: o societate..se ocupa cu desen arhitectural si structural (banuiesc ca planul constructiei respective?) dar....aceste planuri le trimite la facut in grecia unde are contract cu o firma de acolo. acum i-a venit factura (in engleza) cu suma totala fara tva. nu stie daca cei de acolo sunt inregistrati in scopuri de tva iar el este platitor. ce se intampla in aceasta situatie? nu isi poate deduce tva-ul? eu m-am uitat in C.F. dar sincer....mi-am prins urechile, am inteles cam asa: daca cel de acolo este platitor trebuie sa comunice un cod ca cel de aici sa poata deduce tva, daca nu, cel de aici nu il poate deduce. Va rog frumos sa imi explicati care este adevarul ptr. ca eu cred ca nu am inteles bine ce am citit. dupa mintea mea, daca factura grecilor nu are tva nici el nu il poate deduce......parca e prea simplu.
2- trebuie sa plateasca un anumit impozit ptr. faptul ca prestatorul de servicii este in Grecia? iar m-am uitat in C.F. si nu am gasit nimic referitor la acest aspect sau nu am citit cu atentie sau nu am cautat unde trebuie.
In contractul cu grecii firma lui este beneficiarul direct al serviciilor, deci nu este intermediar intre greci si clientul lui de aici.
Va rog mult de tot sa ma lamuriti ca sunt in ceata rau.:-/
Cu tot respectul datorat,
Maria

Alte discuții în legătură

Prestari servicii intracomunitare scutite de plata tva Daria8 Daria8 Buna ziua, Am mare nevoie de un sfat, va rog Am o societate neplatitoare de TVA in Romania. In luna decembrie am solicitat inregistrarea ca platitor de ... (vezi toată discuția)
Pfa, norma de venit, neinregistrat scopuri tva, ce implica depasirea pafonului Popu Popu Buna, sunt PFA, norma de venit, neinregistrat in scopuri de TVA. Facturez doar pentru o firma din SUA, servicii informatice; as dori sa stiu ce anume implica ... (vezi toată discuția)
Facturare cursuri de formare profesionala anansc83 anansc83 Buna ziua, Furnizorul de formare profesionala \"A\" din RO are cod CAEN 8559 neplatitor de TVA, fiind autorizat de CNFPA, iar beneficiarul cursurilor este ... (vezi toată discuția)