avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA, norma de venit, neinregistrat scopuri TVA, ce ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA, norma de venit, neinregistrat scopuri TVA, ce implica depasirea pafonului

Buna, sunt PFA, norma de venit, neinregistrat in scopuri de TVA. Facturez doar pentru o firma din SUA, servicii informatice; as dori sa stiu ce anume implica depasirea plafonului TVA (119.000 RON)? 24% din ce incasez reprezinta TVA si trebuie sa-l vars statului sau serviciile fiind prestate in Romania pentru o firma din SUA TVA-ul ar fi 0?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexberi , utilizator 19:36, 9 Iunie 2011
trebuie sa stabiliti daca locul prestarii e in Romania sau SUA si daca faceti ACHIZITII INTRACOMUNITARE(livrari/prestarii servicii in state membre U.E.) de 10.000 euro automat deveniti platitor de TVA si trebuie sa va inregistrati in ROI, sunati la finante consultanta gratuita TVA.SANATATE!
daca depasiti plafonul, va veti inregistra ca platitor de tva in romania, dar catre sua veti factura tot fara tva, deci deconturile le veti depune in zero (de plata).
in schimb aveti avantajul ca puteti deduce tva aferenta achizitiilor, interne sau intracomunitare, daca e cazul, deci veti depune deconturi negative, iar daca bifati optiunea de rambusare, veti primi tva inapoi :) cadou de sarbatori.

multa bafta!
Multumesc Jester, mare lucru nu as avea de recuperat, iau un calculator la 2-3-4 ani, in rest serviciile folosite pentru activitatea mea, curent, internet nu sunt atat de scumpe incat sa merite efortul / stresul / nervii necesari recuperarii TVA-ului.
Toate cele bune!
intre 5.000 si 10.000 lei, tva se ramburseaza fara control.
e dreptul dvs. sa cereti tva de la stat, mai ales pe criza asta.
Da, scutirea si recuperarea TVA sunt metoda de stimulare a exporturilor. E bine sa-i cereti.

Alte discuții în legătură

Cifra de afaceri roxu69 roxu69 Contul 7582 intra in cifra de afaceri pentru plafonul de tva? (vezi toată discuția)
Calcul cifra de afaceri plafon tva irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, O societate neplatitoare de tva presteaza servicii de programare software catre firme din RO si catre firme din SUA. Cum se calculeaza cifra de ... (vezi toată discuția)
Cota tva PetreAndrei PetreAndrei Buna, as vrea sa stiu si eu daca legea conform careia orice persoana sau firma care depaseste intr-un an de zile cota de tva si devine platitor de tva se ... (vezi toată discuția)