avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA calcul cifra de afaceri plafon tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

calcul cifra de afaceri plafon tva

Buna ziua, O societate neplatitoare de tva presteaza servicii de programare software catre firme din RO si catre firme din SUA. Cum se calculeaza cifra de afaceri pentru plafonul de 65000 euro pentru trecerea la platitor de tva? Se iau in calcul atat livrarile catre firme din RO cat si cele catre firme din SUA? Sau numai cele catre firme din RO? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 14:22, 31 Octombrie 2012
Cifra de afaceri care serveste drept referinta pentru aplicarea scutirii de taxa este constituita din valoarea totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii efectuate de persoana impozabila in cursul unui an calendaristic, care ar fi taxabile daca nu ar fi desfasurate de o mica intreprindere, operatiunile rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate, daca taxa ar fi deductibila, in cazul in care aceste operatiuni ar fi fost realizate in Romania, operatiunile scutite cu drept de deducere si cele scutite fara drept de deducere, daca acestea nu sunt accesorii activitatii principale, cu exceptia:
- livrarilor de active fixe corporale sau necorporale, efectuate de persoana impozabila;
- livrarilor intracomunitare de mijloace de transport noi.
Persoana impozabila care indeplineste conditiile pentru aplicarea regimului special de scutire poate opta oricand pentru aplicarea regimului normal de taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota tva PetreAndrei PetreAndrei Buna, as vrea sa stiu si eu daca legea conform careia orice persoana sau firma care depaseste intr-un an de zile cota de tva si devine platitor de tva se ... (vezi toată discuția)
Plafonul tva se calculează la profit sau la totalul tranzacțiilor? Mihaela.D Mihaela.D Buna ziua! Plafonul tva se calculeaza la profit sau la totalul tranzacțiilor? (vezi toată discuția)
Plafon scutire tva dianap12 dianap12 Va rog sa-mi spuneti daca pentru o firma nou infiintata plafonul de scutire de 220.000 se calculeaza proportional cu perioada ramasa de la infiintare pana la ... (vezi toată discuția)