avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatia la decizia de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatia la decizia de pensionare

As vrea sa stiu la ce sectie a judecatoriei se depune contestatia la decizia de anulare a pensiei medicale, la sectia civila sau la sectia de contencios administrativ. Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:38, 14 Decembrie 2010
Gasiti raspunsul pe forum la "www.avocatnet.ro/content/for... "
O sa va fie de ajutor. Succes!
Multumesc pentru raspuns. Mai am o singura nelamurire _ in comunicarea de la Casa de Pensii este scris ca pot contesta decizia in instanta in termen de 45 de zile de la comunicare. Cat este termenul de fapt , 30 sau 45 de zile ? Cele 30 de zile au trecut dar ma incadrez in cele 45 . pot depune contestatia daca asa e scris in comunicarea Casei de Pensii ?
Va rog insistent sa nu mai deschideti noi discutii despre aceeasi problema, chiar daca aveti alte intrebari. Termenele de contestare sunt diferite si, deschizand noi discutii, totul devine confuz si dvs. nu primiti raspunsurile corecte.

Despre ce decizie este vorba, despre cea data in urma solutionarii contestatiei pe care ati depus-o impotriva deciziei emise de comisia de expertiza medicala? Este vorba despre ceea ce ati scris in topicul de mai jos?
www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Am crezut ca in forum se pot pune intrebari pentru a primi un sfat competent. Nu cred ca daca se solicita o lamurire se deschid "noi discutii". Nu este aceeasi problema. Cred ca eu ma exprim destul de clar , din moment ce am solicitat o lamurire privind depunerea contestatiei la INSTANTA. Daca se ajunge in instanta e de la sine inteles ca s-au epuizat celelalte cai legale. E vorba de contestatia privind solutia data de Casa de pensii , nu de catre Comisia de expertiza. Si am solicitat un raspuns doar privind locul unde trebuie depusa contestatia, deoarece in raspunsul dat de CNPAS scrie ca se depune in termen de 45 de zile la judecatoria de care apartin, iar judecatoria nu are sectia de litigii de munca si asigurari socaiale, acesta sectie a are doar tribunalul. Aceasta era nelamurirea mea - judecatoria sau tribunalul si timpul legal de depunere.
Interventie moderator

Rugamintea anterioara era adresata in calitate de moderator iar daca am spus ca ar fi trebuit sa continuati una dintre discutiile deschise pe aceasta tema, inseamna ca intrebarii dvs. nu i se poate da un raspuns corect, ci cel mult unul superficial, iar ultimul dvs. mesaj nu lamureste nimic.

Nimeni nu are obligatia sa va raspunda, cu atat mai putin sa va dea un "sfat competent". Imi cer scuze ca am incercat sa inteleg situatia dvs., nu se va mai repeta.

Inainte de a va lasa in compania regulamentului de postare in Forum, regulament pe care aveti obligatia sa-l cunoasteti si sa-l respectati, va rog ca, in viitor, sa va ganditi inainte de a scrie mesaje care arata cat de mult respectati munca voluntara si informatiile gratuite pe care le primiti pe acest forum.
www.avocatnet.ro/content/tag...

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la judecatorie la decizia de pensionare Obacescu Mihai Obacescu Mihai Doresc sa gases un avocat cu experienta privind pensionarea si neluarea in calcul la Decizia de pensionare a unor venituri suplimentare obtinute. Cum procedez ? (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei de pensionare padrian54 padrian54 In luna aprilie 2014 am depus la CJPteritoriala-cererea de pensionare. In luna Iulie 2014 am primit decizia de respingere a dosarului de pensionare de la CJP ... (vezi toată discuția)
Acces citire mesaj DanielManciu DanielManciu Buna ziua, Ultima mea intrebare pe FORUM a avut 36 de vizualizari si un mesaj, iar acum nu mai este disponibila, nu mai pot fi citite nici intrebarea ... (vezi toată discuția)