Buna ziua, am si eu o intrebare. Un angajat a primit preaviz de concediere pentru restrangerea activitatii in data de 9 decembrie, in care i se aduce la cunostinta ca incepand cu 1 decembrie este in preaviz de 15 zile lucratoare. Angajatorul sustine ca acel previz incepe sa curga de la 1 decembrie si se termina la 23 decembrie si nu incepe de la 9 decembrie, data aducerii la cunosinta. Mentionez ca, pana acum, in toata aceasta perioada de preaviz angajatul a lucrat in program de 8 ore/zi si nu 4 ore, cum prevede Codul Muncii. Cum este corect? Va multumesc anticipat.
pana la urma cum e corect? 15 zile sau 20 de zile lucratoare preaviz? stiu ca in codul Muncii sunt trecute 15 , iar in Contr Colectiv de munca la nivel national 20. Vreau sa precizez ca angajatul are specificat in ctr de munca, la art care face referire la previzul privind concedierea ca se iau in consideratie prevederile Codului Muncii .
Domnu sef, atat in Codul Muncii cat si In Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pt 2007-2010 se specifica foarte clar ca e vorba de zile lucratoare, deci luni-vineri. Pe mine ma interesa care prevedere e de luat in seama 15 zile lucratoare(Codul Muncii) sau 20 de zile lucratoare (Ctr Colectiv ).
Preaviz demisie
ema.1
Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate lucra jumatate de norma in perioada de 15 zile a preavizului si, daca da, ce legislatie exista in acest sens.Multumesc ... (vezi toată discuția)