avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de incepere a preavizului pt concediere art 65
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de incepere a preavizului pt concediere art 65

Buna ziua, am si eu o intrebare. Un angajat a primit preaviz de concediere pentru restrangerea activitatii in data de 9 decembrie, in care i se aduce la cunostinta ca incepand cu 1 decembrie este in preaviz de 15 zile lucratoare. Angajatorul sustine ca acel previz incepe sa curga de la 1 decembrie si se termina la 23 decembrie si nu incepe de la 9 decembrie, data aducerii la cunosinta. Mentionez ca, pana acum, in toata aceasta perioada de preaviz angajatul a lucrat in program de 8 ore/zi si nu 4 ore, cum prevede Codul Muncii. Cum este corect? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 13 Decembrie 2010
Preavizul incepe sa curga de la data comunicarii.
Calculati 15 zile de la data cand a luat la cunostinta.

Poate va ajuta si acest link.

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
ContSters158230, utilizator
in caz de concediere durata preavizului ce trebuie inscrisa in deciziei este de minim 20 zile lucratoare ( schimb de zi ).
pana la urma cum e corect? 15 zile sau 20 de zile lucratoare preaviz? stiu ca in codul Muncii sunt trecute 15 , iar in Contr Colectiv de munca la nivel national 20. Vreau sa precizez ca angajatul are specificat in ctr de munca, la art care face referire la previzul privind concedierea ca se iau in consideratie prevederile Codului Muncii .
Se calculeaza pe zile calendaristice deci 15 zile cate are in contract.
Domnu sef, atat in Codul Muncii cat si In Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pt 2007-2010 se specifica foarte clar ca e vorba de zile lucratoare, deci luni-vineri. Pe mine ma interesa care prevedere e de luat in seama 15 zile lucratoare(Codul Muncii) sau 20 de zile lucratoare (Ctr Colectiv ).

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa in timpul preavizului adamantium adamantium Luni mi depun demisia de la locul actual de munca, unde beneficiez de catering in valoare de 20 lei/zi. (Nu ni s-au dat bonuri de masa, dar putem comanda ... (vezi toată discuția)
Preaviz fc de conducere ContSters157367 ContSters157367 Buna dimineata, Preavizul pentru functiile de conducere, in cazul insolventei Angajatorului, poate fi diminuat la 15 zile desi in CIM este prevazut un termen ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie ema.1 ema.1 Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate lucra jumatate de norma in perioada de 15 zile a preavizului si, daca da, ce legislatie exista in acest sens.Multumesc ... (vezi toată discuția)