avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz demisie

Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate lucra jumatate de norma in perioada de 15 zile a preavizului si, daca da, ce legislatie exista in acest sens.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 12:36, 11 Martie 2010
In caz de concediere , in timpul previzului se lucreaza 4 ore cu scopul gasirii unui alt loc de munca , in cazul demisiei nu puteti beneficia de acest drept , dandu-va demisia se presupune ca v-ati gasit deja un alt loc de munca .
Regula este tot de 8 ore. insa, anganjatul poate lipsi pana la 4 ore zilnic in perioada preavizului de 15 zile, pentru a merge la interviuri. am gasit asta intr-un comentariu la codul muncii, capitolul CIM. HR-ii de aici de pe site va pot da si temeiul legal la ce spun eu.
@zzenovia, acum am vazut si comentariul dvs. Cred ca nu-i asa cum ziceti totusi, avand in vedere ca, si in situatia demisiei, cele 15 zile de preaviz nu pot fi eludate.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
ContSters120042, utilizator
vedeti art. 79(7) c. mun. .
@R
Ce spuneti dvs.este valabil doar in cazul concedierilor .
Asa cum a precizat si utilizatorul ctynn , angajatorul poate renunta total sau partial la termenul de preaviz .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de incepere a preavizului pt concediere art 65 EmiB EmiB Buna ziua, am si eu o intrebare. Un angajat a primit preaviz de concediere pentru restrangerea activitatii in data de 9 decembrie, in care i se aduce la ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea de a sta 10 zile in preaviz ralucadutuc ralucadutuc La un program part time de 4 ore un angajator te poate obliga sa stai 10 zile in preaviz daka tu nu vrei?X-(X-(X-( (vezi toată discuția)
Preaviz aledical aledical daca un angajat s-a depus preavizul in cele 15 zile cite ore trebuie sa lucreze; 4sau8? (vezi toată discuția)