avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitatea de a sta 10 zile in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitatea de a sta 10 zile in preaviz

La un program part time de 4 ore un angajator te poate obliga sa stai 10 zile in preaviz daka tu nu vrei?X-(X-(X-(












Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 16:26, 10 Aprilie 2010
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

Pentru ce s-a data preaviz? ...
Preavizul este de 15 zile calendaristice in cazul demisiei.
In cazul concedierii, preavizul este de 20 de zile lucratoare ...
si in cazul demisiei si in cel al concedierii aplicabile sunt prev. art. 79(7) c. mun. intrucat acesta face referire la preaviz deci: angajatorului poate renunta la prezenta salariatului la munca pe durata preavizului, c.i.m. urmand sa inceteze efectiv la terminarea preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz armaghedon armaghedon Buna ziua, Imi pot da demisia fara a respecta preavizul de 15 zile prevazut in c.i.m, si daca nu ce se poate intimpla in cazul in care o ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz iureadan iureadan -Am un contract de munca in care este prevazut un termen de 30 de zile pentru preaviz in caz de demisie. Am identificat un nou job cu angajare imediata (in ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz mireille0618 mireille0618 Buna ziua. Doresc sa-mi dau demisia cu acordul partilor, \"la zi\" cum se spune, fara a mai sta in perioada de preaviz, dar angajatorii nu sunt de acord. Ce se ... (vezi toată discuția)