avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt

Salut!
Am si eu o intrebare!
Acum 2 luni de zile cand am plecat din italia am lasat o masina la cumatru meu..sa mio aduka acasa in romania.El intre timp a aduso in romania si mia vanduto fara acordul meu..din sursele mele (ce am auzit de la prieteni) masina a inmatriculato la bulgari..eu sunt propietar pe actele masinei..in italia..cum a putut el face ca sami vanda si imatriculeze masina fara mine si semnatura..mia spus fratele meu ca a facut o chitanta de mana cu doi martori si numele meu pe ea, nu am semnat nimic eu si a legalizato in romania la notar..se poate asa ceva? ce pot sa fac ca sa-mi recuperez masina...actele sunt la el.
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
Dumps, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dumps , utilizator 22:11, 14 Decembrie 2010
puteti depune plingere ptr abuz de incredere, fals, uz de fals si nu furt. Apoi solicitati politiei sa dea in urmarire masina astfel incit sa poate fi oprita in trafic sau la granita (daca se va incerca iesirea din tara).
am inteles..dar asta o pot face in romania sau in italia? eu momentan sunt in romania si nu pot pleca in italia pana nu imi ies actele fetei..pot imputernici un avocat in italia sa se ocupe de asa ceva sau pe sotul meu?apropo ne mai si amenita ca ne omoara ca plateste pe cineva..ne terorizeaza telefonic..
puteti face plingere si pentru amenintare. plingerea o puteti depune la politia unde isi are domiciliul persoana respectiva. daca locuieste efectiv in Italia, depuneti acolo plingerea penala.
plangerea la politie puteti sa o facet si aici si de fapt mare parte din infractiuni s-au savarsit pe teritoriul tarii noastre.
sigur ca puteti sa-l dati in judecata si poate sa va recuperati prejudiciul daca are ceva pe numele lui ca banuiesc ca banii de pe masina i-a si cheltuit deja..
succes
am inteles va multumesc...dar cu judecata asta dureaza...o gramada..masina daca o gaseste politia..pot reintra in posesia ei imediat sau dupa terminarea procesului?

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor sau ce poate sa fie? gemi gemi in anul 2009 o femeie insarcinata in luna a 4 a fost batuta de concubinul ei cu care mai are si o fetita de 3 ani atunci a fost adusa in ungaria unde a avut ... (vezi toată discuția)
Mi-au fost furate actele in italia si folosite de catre altcineva si acum mi s-a facut dosar penal pt fals in declaratii lavola lavola Acum 3 ani mi s-au furat actele in Milano (permis buletin si pasaport ), am fost la politie si le-am explicat si m-au sfatuit sa ma duc acasa (Romania ) sa-mi ... (vezi toată discuția)
Fals,uz de fals libelula34 libelula34 ce trebuie sa fac pentru ca persoana care a facut declaratie falsa sa fie acuzata si trasa la raspundere ? (vezi toată discuția)