avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna seara.se poate partaja un apartament ipotecat pe cale amiabila in instanta de judecata?la un astfel de proces se mai plateste taxa de timbru ca procent din valoarea bunului?am inteles ca se poate incheia o tranzactie cu acordul judecatorului.procedura este la fel ca la orice proces sau are o alta forma si denumire?
plata taxei de timbru e obligatorie. de ce nu mergeti la notar pt partaj?
la notar costa cam 25 de milioane vechi.cineva m-a sfatuit ca cel mai ieftin este in judecata.avand loc o tranzactie in proces pe cale amiabila nu mai platesc taxa de timbru ca procent din apartament
daca alegeti partajul in instanta, reclamantul depune taxa de timbru in cuantum de 3% din valoarea estimata a bunului de impartit. chiar daca va intelegeti asupra impartelii si depuneti o tranzactie (intelegerea scrisa) taxa nu se mai restituie (din 26 nov).
pt ca ap e cumparat prin credit, va trebui sa citati si banca la partaj, pt a-si da acordul in privinta preluarii ratelor, de un sot sau altul
intrebati si la notar cam cat va costa, poate o fi mai ieftin. in acest caz, intai mergeti la banca pt incheierea unui act aditional
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
gi-jane2, moderator
am acordul scris al bancii.
eu as alege varianta mai ieftina .

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune valpetcu valpetcu Buna, Puteti sa-mi spuneti care ar fi cea mai avantajoasa varianta pentru a face un partaj succesoral? Este mai bine sa-l facem prin notar? si in cazul ... (vezi toată discuția)
Succesiune tata luisa.ignat luisa.ignat cum sa procedez cu costuri mai mici? prin notar sau prin judecatorie? mama a deschis un proces acum suspendat crezand ca asa o sa avem mai putine costuri, dar ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de 3% intr-un partaj dupa divort Functionar43 Functionar43 Am divortat anul trecut, dorim sa facem partajul. Este vorba de un apartament cu 2 camere. Ne-am inteles si ne-am gandit la un partaj conventional. Am ... (vezi toată discuția)