avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu pot obtine punerea in executare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu pot obtine punerea in executare a hot.judec.definitive pentru prima de nastere!

Buna seara tuturor! Sunt un cadru didactic din Brasov care a castigat in instanta dreptul la prima de nastere conform ccm 2007-2010, aproximativ 1080 ron. Desi nu este mult stiu ca este dreptul meu dar chiar si asa nu il pot obtine , intrucat de la Centrul Bugetar de care apartin mi se raspunde ca exista o ordonanta care amana punerea in executare a hot.judecatoresti pana in 2012.Dar trebuie sa mai adaug ca d-na director a declarat in scris in instanta ca prima va fi acordata din bugetul pe 2010.Dar cei de la Centrul Bugetar spun ca nu conteaza?Oare chiar asa este? Fiecare poate declara orice in instanta fara acoperire? Ce mai pot face pentru a intra in posesia banilor?
Cat m-ar costa un executor judecatoresc in cazul meu?Care este calea cea mai ieftina si sigura ?Mentionez ca m-am reprezentat singura in procesul finalizat in iulie 2010, in cauza fiind chemata si institutia primarului,alaturi de unitatea de invatamant si de centrul bugetar!
Cu consideratie,
M.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 15 Decembrie 2010
Va multumesc tuturor ! Dar am inca destule nelamuriri .Mai intai precizez ca sentinta civila a fost pronuntata in 14 mai 2010 prin care se spunea ca "se admite actiunea reclamantei si obliga parata sa plateasca suma de 1088 reprezentand ajutorul de nastere echivalent cu un salariu mediu pe unitatea de invatamant."
Pai asa se doreste sa se tergiveseze ca sa nu se mai acorde nimic.
Mai precizez ca am solicitat printr-o cerere printr-o punerea in executare a hotararii judecatoresti si motivarea eventualei neacordari printr-o rezolutie in scris adresata centrului bugetar , la care ca totdeauna nu mi s-a raspuns desi este datata din 13.10.2010.
Acum ce as putea face ? Ma adresez unui executor judecatoresc din Brasov ?
Va rog mult explicati-mi pasii pe care ii am de facut.
Cu deosebita consideratie ,
M
Va rog sa scuzati graba redactarii mesajului anterior , observand ca s-au strecurat greseli de exprimare ( printr-o cerere punerea...)
M
1. Punerea in executare de face prin intermediul unui executor judecatoresc din Brasov.

2. De asemenea, puneti formula plangere penala pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararilor judecatoresti.
Am inteles.Multumesc.
Va rog mult sa-mi spuneti daca ccm 2007-2010 a ramas inca in vigoare , se mai aplica intrucat momentan sunt insarcinata cu cel de-al doilea copil ( o fetiyta ) in saptamana a 31-a, urmand a naste in 2011 la inceputul lui februarie.
As mai putea solicita aceasta prima de nastere conform ccm 2007-2010?
Mentionez ca mi-am reluat activitatea imediat dupa acordarea celor 42 zile obligatorii pentru lauzie , sotul meu intrand in cci pana la implinirea varstei de 2ani ( in 11 mai 2011). Momentan sunt in activitate intentionand sa intru in pre- si post-natal ( cele 126 zile ) din ianuarie 2011.
Asadar , ramane valabil CCM 2007-2010 si pana la ce data ?
Cu deosebita consideratie,
M

Multumiri pentru mesajul privat .
Potrivit art.4 alin.2 din CCMN, daca nici una dintre parti nu denunta contractul cu 30 de zile inainte de expirarea perioadei pentru care a fost incheiat, valabilitatea acestuia se prelungeste pana la incheierea unui nou contract, dar nu mai mult de 12 luni.

CCMN este in vigoare pana la 29/12/2006, dupa care sunt aplicabile prevederile art.4 alin.2 din CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 71/2009 - drepturi salariale obtinute in instanta Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! OUG 71/2009 reglementeaza drepturile salariale obtinute prin hotariri judecatoresti definitive in cursul anului 2009!! Dar cele din 2010???? NU ... (vezi toată discuția)
Oug 18/2010 kormi kormi Buna ziua! Prin OUG. 18/2010, privind executarea hotararilor judecatoresti avand ca obiect drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale cu hotarare judecatoreasca rfanel rfanel Buna ziua! Am o hotarare judecatoreasca definitiva din luna februarie 2010, privind recuperarea unor drepturi salariale. Pana in prezent angajatorul(MAI) nu ... (vezi toată discuția)