avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... puz
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

puz

Buna ziua
Am o intrebare va rog.....de curand am cumparat un teren intravilan....nu stiu daca am puz...trebuie sa merg la primarie sa ma interesez? in general terenurile intravilane au obligatoriu PUZ?
Cu speranta ca-mi va raspunde cineva,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Allegra , utilizator 13:15, 14 Decembrie 2010
Trecerea unui teren din extravilan in intravilan se face numai in baza unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), terenul fiind ulterior inclus in PUG.
PUZ-ul este aprobat de autoritatea locala administrativa competenta (Consiliul local, judetean etc.)
Depinde cand a fost trecut in intravilan, ar fi bine sa mergeti sa Consiliul local sau judetean sa va interesati.

teren intravilan - defineste teritoriul arondat unei localitati, avand ca destinatie edificarea de constructii.

teren extravilan - teritoriul arondat unei localitati, dar care nu este destinat edificarii de constructii.
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
ContSters158230, utilizator
In mod normal, ca sa iti poata vinde terenul, fostul proprietar trebuia sa scoata de la Serviciul de urbanism din cadrul Primariei un certificat de urbanism care sa te lamureasca asupra regimului parcelei de teren, inclusiv sub aspectul ce poti sa construiesti, acces, utilitati, interdictii de construire etc.
Acum, in calitate de proprietar, poti sa iti scoti singur un certificat de urbanism, sens in care trebuie sa te adresezi fie serviciului de urbanism direct, fie serviciului de relatii cu publicul din cadrul primariei. PUZ-ul (planul urbanistic zonal) se intocmeste doar atunci cand trebuie modificati anumiti indici urbanistici stabiliti prin PUG (planul urbanistic general) Prin urmare, nu "trebuie" sa ai PUZ, dar daca ce vrei sa construiesti nu se incadreaza in ceea ce prevede PUG-ul pentru parcela ta, poti sa demarezi procedura pentru un PUZ. Pentru mai multe detalii, vezi Legea nr.350/2001 si Legea nr.50/1991.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii trecerii unui teren extravilan in intravilan? Voicu Simona Voicu Simona Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am cumparat 2000 mp teren si nu stiu cum trebuie procedat trecerea acestuia din extravilan in ... (vezi toată discuția)
Trecere teren din extravilan in intravilan AlinaBadea08 AlinaBadea08 Buna ziua, Stie cineva unde ar trebui sa ma adresez pentru scoaterea unui teren din extravilan si trecerea lui in intravilan? Am primit informatii ... (vezi toată discuția)
Posibilitate de intrare in intravilan arvat_t arvat_t Posed un teren in extravilanul loc. Ovidiu,jud.C-ta la 200m de un cartier rezidential,cum pot solicita intrarea terenului in intravilan. (vezi toată discuția)