avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sunt victima unui accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sunt victima unui accident rutier

Buna la toata lumea,
sunt victima unui accident rutier in urma caruia m-am ales cu o fractura la femur si dubla fractura la mandibula precum si numeroase cusaturi la nivelul fetei...as dori sa stiu ce este de facut...parerea dvs...
Accidentul se producea in urma cu o luna la o intersectie unde ar fi trebuit sa primesc prioritate de la un autoturism care facea viraj la stanga,eu venind pe drumul prioritar cu un moped....in urma impactului am ajuns la spital,la ATI cu puls 6..dupa care am suferit o serie de operatii la picior si la maxilar...Pentru ca in spitalul unde am fost internat nu erau suficiente conditii (nu eram in orasul de resedinta,greu cu mancarea...doar prin pai...sotia naveta zilnic...copil mic acasa..etc)m-am cerut acasa dupa circa 14 zile...trebuie sa mai stau in pat cam 70 zile,sa mai suport o operatie la mandibula si dupa un an sa scot tijele...
Ce trebuie sa fac?Cum trebuie sa procedez....mentionez ca cel care m-a accidentat nu a venit nici macar pentru 5 min sa ma vada sau sa intrebe cum ma simt...ce pretentii pot avea?cum sa procedez ,cui sa ma adresez?

multumesc mult pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Corsin , utilizator 15:16, 10 Decembrie 2008
Trebuie sa faci o plangere penala pt. vatamare corporala, dar depinde mult de ce a scris politistul in procesul verbal de constatare intocmit la fata locului.
Cat privesc pretentiile, acestea pot fi calculate in functie de pierderile suferite de dvs. dar poti solicita si daune pentru suferinta fizica.
Daunele solicitate nu sunt conditionate de taxa de timbru.
Oricum, iti recomand sa cauti un avocat serios care sa nu joace la doua capete.
plangere penala si cereti daune morale si materiale, v-am explicat si in mesajul privat.

stimate consilier aveti dreptate, printre avocati sunt si "gunoaie" tradatoare.

Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
In cazul accidentelor rutiere cu victime se intocmeste un dosar penal autorului pentru vatamare corporala din culpa.
In fct. de ingrijirile medicale de care ati avut si mai aveti nevoie inca,(din relatarile dvs.cred ca peste 60 de zile) puteti cere daune de la autorul accidentului, daune care vor include toate cheltuielile de spitalizare care le-ati avut, chelt.cu tratamentul, inclusiv salariul la care ati avut dreptul daca ati fost salariat.
Autorul accidentului poate fi exonerat de raspundere(penala si civila) doar daca dovedeste ca accidentul nu s-a produs din culpa lui.
Verificati la Politie in ce stadiu este dosarul si apelati la un avocat.
Sunt de acord cu Vera.
Exista deja un dosar penal. Vedeti ce-i cu el.
Vera a scris:

puteti cere daune de la autorul accidentului, daune care vor include toate cheltuielile de spitalizare care le-ati avut, chelt.cu tratamentul, inclusiv salariul la care ati avut dreptul daca ati fost salariat.

Pastrati toate chitantele si facturile acestor cheltuieli pentru a putea face dovada lor in instanta.

Unei victime i s-a prescris o reteta cu un antibiotic in valoare de 2500 ron. Si pentru ca nu a pastrat nici reteta, nici bonul de la farmacie, instanta nu i-a acordat acei bani....#-o

Alte discuții în legătură

Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa Andrei86X Andrei86X Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat la cele de mai jos. In data de 15/05 la orele 17.00 am produs un accident din culpa (nu am pastrat distanta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o intrebare daca se poate am avut un accident zilele ... Eugen27 Eugen27 Buna ziua am o intrebare daca se poate am avut un accident zilele trecute cu pieton pe trecerea de pietoni,doamna a avut o fractura la coasta si lovitura la ... (vezi toată discuția)