Buna ziua am o intrebare daca se poate am avut un accident zilele trecute cu pieton pe trecerea de pietoni,doamna a avut o fractura la coasta si lovitura la spate si julitura la cap.Doamna a refuzat sa mearga cu ambulanta la spital dar a mers ulterior a doua zi si a fost internata undeva la 2 sau 3 zile si mie mi sa intocmit dosar penal,ea inca nu a depus nici o plangere asupra mea.Ce se poate intampla daca depune plangere pentru mine?Si daca nu ar depune plangere?Va multumesc
Este in derulare dosarul penal care vi s-a intocmit deja, probabil la cererea politiei/ parchetului.
In cursul cercetarii penale, victima va fi intrebata daca se constituie parte civila pentru daune materiale si/ sau daune morale.
Victima poate deschide actiune in civil impotriva dvs., separat de cauza penala si cere daune materiale si/ sau daune morale in baza expertizei medico-legale si a zilelor de concediu medical acordat.
Puteti incerca o intelegere cu victima daca va fi doar cauza civila.
Mulțumesc de răspuns ,dar dacă aș încerca să vorbesc cu doamna vătămată și aș ajunge la o înțelegere de o sumă.( cam până in ce sumă ar putea cere și dacă se merită ) .Si daca Doamne ar merge pe varianta sa depună plângere la poliție și sa meargă cu iml la dosar atunci eu ce aș putea ajunge sa mi se deie ca rezultat în proces ? Va mulțumesc
Nu am de unde sa stiu cum se vor derula lucrurile.
Chiar daca ajungeti la o intelegere cu victima, doar procurorul decide daca deschide urmarirea penala sau nu.
Negocierea dvs. poate fi avuta in vedere pentru eventuala cauza civila.