avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am accidentat un pieton pe trecerea pietonală
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am accidentat un pieton pe trecerea pietonală

Buna ziua. Am lovit un pieton pe trecerea pietonală, din cauza vizibilității reduse provocate de ploaia torentiala ,viteza nu am avut max 25km/ora plus ca am frânat înainte să-l palesc. Pietonul nu a suferit leziuni greve, doar niște julituri la ambele coate . Am mers la spital, a făcut investigatii, s-a confirmat ca acestea sunt unicele leziuni suferite, a rămas in spital sub supraveghere pana a doua zi. Eu nu am consumat alcool, acest fapt a fost confirmat de alcotest și analiza sangelui, pitonul a fost și el testat avnd o alcolemie de 0.24 .Am dat declaratie la politie, am mers împreună la spital cu agentul de politie pentru a vedea cum se simte pietonul și pentru a-mi cere iertare,domnul polițist care a inregistrat declaratia pietonului. Eu recunosc vina si regret cele întâmplate. Precizez ca atunci când mă aflam la spital, victima mi-a cerut suma de 4.000 lei, sumă pe care i-am dat-o pe loc la spital in prezenţa polițistului,pentru împăcare amiabilă. Mai poate victima să ceară și alte despăgubiri? Sau mai poate depune plângere? Eu ce sancțiune pot primi? Multumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Marius1e , utilizator 15:22, 16 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate daunele materiale și morale se plătesc de către societatea de asigurare, dacă sunteți declarat vinovat. Dacă nu sunteți vinovat nu aveți niciun motiv să dați bani pietonului.
Trebuie mai întâi stabilit vinovatul de producerea accidenrtului. Nu întotdeauna în cazul accidentelor cu pietoni care trvaversează strada pe marcajul pietonal este vinovat conducătorul auto.
ing. Ioan Ciobanu
Buna ziua, multumesc de răspuns,dar dacă eu sunt găsit vinovat ce sancțiune risc, multumesc anticipat

O zi frumoasă

Ioan Ciobanu a scris:

Toate daunele materiale și morale se plătesc de către societatea de asigurare, dacă sunteți declarat vinovat. Dacă nu sunteți vinovat nu aveți niciun motiv să dați bani pietonului.
Trebuie mai întâi stabilit vinovatul de producerea accidenrtului. Nu întotdeauna în cazul accidentelor cu pietoni care trvaversează strada pe marcajul pietonal este vinovat conducătorul auto.
ing. Ioan Ciobanu

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca victima nu a depus plangere, se dispune clasarea.
Aceiasi solutie se dispune si in cazul in care victima depune plangere dar nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale.
Daca i-ati dat o suma de bani, trebuia sa intocmiti un inscris in acest sens.
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Buna ziua, multumesc de răspuns,pietonul și-a retras plângere ne-am inteles amiabil, și-a declarat ca nu are nici o pretenție de despăgubire pe cale civilă, penală, acum eu ce fel de sancțiune pot primi de la poliţe.
Multumesc anticipa

O zi frumoasă

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca victima nu a depus plangere, se dispune clasarea.
Aceiasi solutie se dispune si in cazul in care victima depune plangere dar nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale.
Daca i-ati dat o suma de bani, trebuia sa intocmiti un inscris in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier ContSters139791 ContSters139791 buna seara o cunostinta de a mea a fost implicata intr-un accident rutier, in apropierea trecerii de pietoni, victima are cateva julituri, nimic grav, s-a ... (vezi toată discuția)
Accident auto, victima nu vrea sa colaboreze mikaelab mikaelab Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cu un raspuns la urmatorul caz: am accidentat pe trecerea de pietoni o doamna in varsta, din pacate neputand evita acest ... (vezi toată discuția)