avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am lovit/atins un pieton pe trecere, am vrut să sun ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am lovit/atins un pieton pe trecere, am vrut să sun la poliție dar m-a convins să n-o fac pentru că nu e nimic grav. Ulterior, mi-a făcut plângere pentru că nu i-am mai dat bani iar acum am dosar penal. Dați-mi un sfat, vă rog

Bună, am lovit/atins un pieton pe trecere cu mașina ,am incercat sa sun la poliție în pieton mă convins să nu sun pt că nu era nimic grav, am dus pietonul la spital cu mașina persoanala pentru investigații ,cei de acolo i-au spus că nu are nimic și ia spus să facă un repaus de 3zile, i-am dat bani 500 de lei ,i-am cumpărat medicamente (crema) .seara mă sunat familia ei că nu ajung bani care i-am dat și mai vrea!că dacă nu în schimb o să meargă să îmi depună plângere!!lucru care sa întâmplat la câteva ore!!, lucru care sa întâmplat .a dat o declarație mincinoasă cum că am lăsat pietonul in drum și nuniam dat bani !pe scurt polițistul care sa ocupat la început de dosar nu a considerat părăsire și mi-a dat o dovadă cu drept de circulație pt vătămare corporală și neacordarea .menționez că am trecut pe culoarea verde intermitent ,am dus pietonul la spital și m-am prezentat la poliție în momentul când am fost sunat de dânșii!!după un an am primit o citație in calitate de suspect pt părăsire loc accident ,ce sa întâmplat !!? Un sfat va rog mult
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
La spital nu ati declarata ca a fost vorba despre un accident rutier? Probabil din acest motiv s-a schimbat incadrarea.
In astfel de cazuri se duce victima la spital, spitalul anunta politia care se prezinta la spital, se recolteaza probe biologice de sange pentru verificarea alcoolemiei si se revine la locul accidentului cu politia pentru cercetarea la fata locului.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum ati prezentat situatia de fapt, pare sa fie vorba de savarsirea infractiunii prev. si ped. de art. 338 c.p. ar fi trebuit sa anuntati politia si sa nu parasiti locul accidentului.
Trebuie vazut daca exista CML si daca are zile de ingrijiri medicale.
Am dus eu victima la spital și am stat cu dansa acolo,insa nu a declarat Ca a fost a ,a spus că sa lonnvit l picior a picat, apoi mi-a cerut o sumă de bani care am platito,i-am luat o crema scrisa de medic ,apoi seara mă sunat că îi mai trebuie bani,că astfel merge să îmi depună plângere!mă sunat poliția după câteva ore și m-am prezentat ,am suflat in fiolă rezultatul fiind 0 ,nu m-am sustras din fata legi și am fost cooperant ,ce este de făcut acuma că am primit citația ?!
Ultima modificare: Luni, 20 August 2018
Iszlai, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va prezentati la chemarea organelor de up. Daca aveti posibilitatea, angajati-va avocat care sa va asiste in fata organelor judicare.
Nu am posibilitatea de angajare a unui avocat,sunt șofer de meserie,poate sa mi se rețina dovadă și cum spuneam victima nu avea nimic doar o julitura la picior nu cred că ea dat zile daca medici de la spital i-au spus că nu are nimic.?! Singur fara avocat ce ar trebui sa fac ,de menținut îmi mențin declarația inițială

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului, sau nu andreipariu andreipariu Saptamana trecuta am accidentat pe un drum pe care aveam prioritate un biciclist(era pe bicicleta si nu pe langa ea). Dupa accident m-am oferit sa duc ... (vezi toată discuția)
Ce sancțiune pot primi? Pîrvulescu Denis Pîrvulescu Denis Anul acesta in 07.01.2020 am avut un incident rutier, derapaj pe gheață din care au rezultat doar pagube materiale( ale mele) , nu a fost nici un alt șofer ... (vezi toată discuția)
Bună seara,pe data 26.09.2022 la ora 10:30 în ploiești am ... LEOAICA LEOAICA Bună seara,pe data 26.09.2022 la ora 10:30 în Ploiești am accidentat fără să vreau un pieton pe trecerea de pieton și am înțeles că se numește ... (vezi toată discuția)