avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce sancțiune pot primi?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce sancțiune pot primi?

Anul acesta in 07.01.2020 am avut un incident rutier, derapaj pe gheață din care au rezultat doar pagube materiale( ale mele) , nu a fost nici un alt șofer implicat.
Cu mine mai erau niște prieteni care atunci pe moment nimeni nu avea nimic doar putin speriați si atat, am hotărât ca daca nu exista victime sa plecam totul bine pana aici. In ziua urmatoare o prietena mi.a spus ca o doare piciorul si ca se va duce sa vada ce are, nu a avut nimic cum ma si asteptam doar de la accident probabil sa lovit cu el de ceva...ideea e ca a fost întrebată ce sa intamplat si speriata fiind a recunoscut :*(
La cateva minute am fost chemat la Poliție sa dau o declarație. Am fost intrebat ce sa intamplat si de ce n.am anuntat, le.am povestit cum a fost ca n.au existat victime si de aceea am plecat fara sa anunt...ei mi.au spus ca oarecum am dreptate doar ca ei au fost sunați de la spital anunțându se o victimă.
Mi.au facut dosar pt vatamare si m.au bagat si pt părăsirea locului accidentului desi nu stiu daca trebuiau sa faca asta in fine, permisul suspendat pe perioada dosarului din ce mi.au spus si cam atat momentan pana in prezent.
Ce as vrea eu sa stiu e ce se va întâmpla mai departe stiu ca clasarea la parasirea locului nu i chiar ceva de bine dar consider ca nu a fost o infracțiune pt ca n.au fost victime atunci si a doua zi sa declarat o victimă cand a fost la un control unde i sa spus ca nu are nimic.
Mentionez ca "victima" nu va depune plangere
Chiar daca victima nu depune plangere, in astfel de situatii, procurorul din oficiu poate sa solicite la IML eliberarea unui CML in raport de actele medicale existente.
Va recomand sa va angajati avocat si sa stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii.
Deci e mai nasol decat ma asteptam, speram la o amanda, puncte de penalizare si permisul suspendat pe o perioadă stabilita de ei...cel mult
Am crezut ca se va evita chemarea in instanță, avocați etc...
Aveti idee ce sanctiuni pot primi in cel mai fericit caz?
Daca sunteti trimis in judecata si gasit vinovat sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 338 c.p., va puteti astepta sa fiti condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere. In cazul acestei infractiuni, o individualizare mai blanda nu exista.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Poate am noroc si scap mai blând sa spunem pt istoricul meu...nu mai am antecedente si nu am avut vreodata la nimic, asta e primul cu mașina și cum am spus daca nu sunt victime si doar avarii ușoare ale masini nu este considerată părăsirea locului accidentului (infractiune) si pot pleca de acolo, ca pe parcurs apar victime nu stiu cat mai sunt eu de vină si agentul mi.a spus ca pe o parte am dreptate pe alta nu...si ca ei doar respecta procedura acum.
Nu stiu ce sa zic...
Mai bland, la instanta, este doar achitarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal/crestere copil recl0m0tie recl0m0tie Buna ziua, S.a modificat legea privind acordarea celor 42 de zile de concediu maternal? Copilul este nascut pe 26.01.2014, fiindca tatal nu intra in ... (vezi toată discuția)
Amenda penala User_nevinovat User_nevinovat Buna dimineata. Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste o amenda penala si v.as ruga sa ma ajutati sa elucidez misterul. Pe data de 03.10.2019 am fost ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Mariuuuuusssssss Mariuuuuusssssss Bună Ziua! În urmă cu aproximativ 10 lunii de zile am produs un accident soldat cu victimă art 338, dar datorită faptului că m-am speriat foarte tare, am ... (vezi toată discuția)