avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda penala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda penala

Buna dimineata. Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste o amenda penala si v.as ruga sa ma ajutati sa elucidez misterul.
Pe data de 03.10.2019 am fost prezent la judecata, la jud sect 6, pt o infractiune comisa la art 336/1 (infractiune inchipuita de agentii de la rutiera , unde eu n.am putut sa.mi dovedesc nevinovatia) in urma careia s.a dispus pe data de 07.11.2019 (dupa un an jumatate si 3 amanari, 17.10 , 31.10 si 07.11) pedepsirea mea cu o amenda penala in cuantum de 3.600 lei si cheltuieli de jud. de 1000 lei. Suntem in data de 04.01.2020 iar acasa, prin posta nu mi.a venit nici o hartie de la instanta. Ce pot face in cazul asta? Cum pot sa obtin aceasta rezolutie mai repede ca sa merg sa achit amenda(am inteles ca nu am cum sa achit pana nu imi vine hartia) pt a scurta timpul de asteptare pana la examenul de redobandire a permisului? Daca nu vine hartia asta (rezolutia am inteles ca se numeste) si trec cele 90 zile , termenul de achitare a amenzii, nu intru sub incidenta art 63/c? Va multumesc anticipat pt raspuns. Cu stima!
Daca hotararea este definitiva, puteti sa platiti. Mergeti la executari penale sa va interesati.
Buna seara si multumesc pt raspuns. Imi puteti spune va rog, unde as putea merge tinand cont ca locuiesc in s6 sicam fost judecat tot la jud s6 (este prima oara cand am probleme cu legea si nici "prieteni" care sa ma indrume din patanile lor nu am) . Multumesc anticipat!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca hotararea este definitiva, puteti sa platiti. Mergeti la executari penale sa va interesati.

V-am spus, la executari penale.
Aceste "executari penale" sunt in cadrul judecatoriei sectorului 6, sau intr.o alta locatie? Asta nu mi.e clar. Repet, daca n.am avut probleme de genul , nici nu m.au interesat vreodata amanunte de genul. Multumesc de intelegere!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

V-am spus, la executari penale.

La Judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sancțiune pot primi? Pîrvulescu Denis Pîrvulescu Denis Anul acesta in 07.01.2020 am avut un incident rutier, derapaj pe gheață din care au rezultat doar pagube materiale( ale mele) , nu a fost nici un alt șofer ... (vezi toată discuția)
Furt calificat law32 law32 Buna seara! Sunt un baiat de 17 ani ce a comis fapta de furt calificat in urma cu aprox un an impreuna cu un coleg de clasa de aceeasi varsta.Dupa 11 luni de ... (vezi toată discuția)
Cazier ana28b ana28b Buna ziua, Cat de curand am facut scoala de soferi. Pt dosar am scos un cazier de la politie. in acea adeverinta se sepifica clar ca nu am ... (vezi toată discuția)