avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat

Buna seara!
Sunt un baiat de 17 ani ce a comis fapta de furt calificat in urma cu aprox un an impreuna cu un coleg de clasa de aceeasi varsta.Dupa 11 luni de la incident colegul meu a primit o scrisoare de la politie cum ca ar trebui sa achitam cate 200 lei fiecare in decurs de 15 zile (amenda penala).Eu insa nu am primit nimic.Sunt curios daca dupa ce achit amenda penala trebuie sa merg in instanta sau sa ma mai astept la ceva? Tin sa va anunt ca aceasta fapta a fost prima de acest gen eu si colegul meu neavand antecedente penale. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: law32 , utilizator 15:37, 10 Februarie 2012
Este amenda administrativa,nu penala,iar acea hartie ati primit-o de la parchet ,nu de la politie.Nu veti mai merge la instanta,dar sfatul meu este ca atat dvs.cat si colegul sa achitati amenda respectiva.
Va multumesc foarte mult pt raspunsul dumneavoastra dar as mai avea o intrebare.De ce doar colegul meu a primit acea hartie si eu nu?
uitati-va atent pe acea hartie si vedeti care sunt datele problemei.
e mai mult ca sigur de la parchet si v-a fost aplicata o amenda pe care trebuie sa o platiti.
acum trebuie vazut si daca partea vatamata nu face plangere impotriva rezolutiei.

Dupa 11 luni de la incident colegul meu a primit o scrisoare de la politie cum ca ar trebui sa achitam cate 200 lei fiecare in decurs de 15 zile (amenda penala).


Politia nu poate trimite " o scrisoare " si nici nu poate aplica amenzi penale.
Procurorul poate aplica prin rezolutie/ ordonata o amenda, insa care este administrativa.
Numai instanta de judecata poate aplica o amenda penala , dar asta presupune o judecata si o hotarare de condamnare si numai in cazul infractiunilor pentru care exista varianta aplicarii unei pedepse cu amenda penala.
Deci in cazul de fata, este vorba cu certitudine de o solutie a procurorului si de o amenda administrativa.

Va multumesc foarte mult pt raspunsurile dumneavoastra dar as dori sa mai pun cateva intrebari avand in vedere ca este prima data si sunt speriat . Voi avea cazier ? cati ani tine acest cazier? ce nu voi putea face in decursul acesotr ani?

Alte discuții în legătură

Amenda judiciara platita - pot fi asociat unic intr-un srl? va rog urgent un raspuns myrali myrali Amenda judiciara- pentru furt din supermarket - ajutati-ma cu un raspuns buna ziua. puteti sa-mi spuneti daca amenda juridiara pe care am platit-o la ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar - necesar la angajare - rog urgent raspuns mmyry mmyry Amenda judiciara- pentru furt din supermarket - ajutati-ma cu un raspuns buna ziua. puteti sa-mi spuneti daca amenda juridiara pe care am platit-o la ... (vezi toată discuția)
Furt calificat ajutati-ma!! tynna tynna in urma cu o luna eu si ink o prietena am furat din hypermarket produse cosmetice in val de 80lei, am fost prinse am platit produsele am dat declaratii!a fost ... (vezi toată discuția)