avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contestatie expertiza psihiatrica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contestatie expertiza psihiatrica

efectuarea unei expertize psihiatrice a unui adolescent de 20 ani,care este luat in evidenta cu probleme pshice,sub tratament,care nu are voie sa consume alcool,si a facuto(timp in care a comis o fapta de furt) a fost facuta de fatada.am dubii si argumente din expertiza ca exista erori formale si erori de fond.expertiza nu a fost semnata de un medic ce a participat la examinare ci de altul....apoi....au facut alta....nu au facut investigatiile ce se impuneau...etc.
astfel...am contestat-o .
cei de la politie au zis ca nu avem cum sa o contestam.
ma poate lamuri cineva....cum sa procedez???
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:34, 16 Decembrie 2010
solicitati o noua expertiza la comisia superioara medico-legala. motivati aceasta cerere prin toate obiectiunile/criticile pe care le considerati intemeiate.
Expertiza trimisa instantei/organului de cercetare nu este semnata de toti membri comisiei ?
a fost semnata de un medic care nu a facut parte din comisie,existand foarte multe erori,nerespectandu se procedurile legale.am contestat-o imediat a 2 zi,au trecut cca 4 saptamani dupa care ne au anuntat ca a fost semnata si de doctorul respectiv,drept urmare nu mai facem motivatia contestarii.
am facut plangere la procuror privind rezolutia politiei de respingere a repetarii expertizei in alt centru insa.....asteptam.
intrebarea e :daca si procurorul refuza ,ca mai pot face?
va multumesc
Vreti sa detaliati cu privire la acel medi care a semnat si nu a facut parte din comisie.
Acesta ce calitate avea ?
acel medic(care nu a participat la expertiza,de fapt primul consult psihiatric,dupa care s-a dispus internarea,urmand ca apoi sa aiba loc expertiza,si nu a mai avut loc) a semnat in locul altui medic care a facut parte din comisie si care pe perioada spitalizarii pacientului a plecat in concediu de odihna.deci,cand s-a incheiat expertiza,acel medic nu era in activitate.

Alte discuții în legătură

În ce formulă se solicită consimțământul scris al persoanei audiate pentru a fi expertizată psihiatric? ContSters396991 ContSters396991 În ce formulă se solicită consimțământul scris al persoanei audiate pentru a fi expertizată psihiatric? (vezi toată discuția)
Saltat de mascati la 6 dimineata abuziv eusaisapte eusaisapte Sunt suspect cica de ultrajul judiciar, fapta care evident nu exista fiindca nu exista infractiunea care constituie ultrajul judiciar. Inafara de aceasta ... (vezi toată discuția)
Expertiza in noul cod de procedura penala aprobat prin legea nr. 135/ 2010, in vigoare incepand cu data de 01.02.2014 POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE CAPITOLUL VII Expertiza ART. 172 Dispunerea efectuării expertizei (1) Efectuarea unei expertize se dispune când pentru constatarea, clarificarea sau ... (vezi toată discuția)