avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Preluare credit - cum inregistrez?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Preluare credit - cum inregistrez?

Am preluat un credit (in derulare) de la o alta firma si acum platesc eu ratele si dobanda, cum inregistrez intrarea lui? Ce corespondent am la 167? #-o
Cel mai recent răspuns: amalianeag , utilizator 20:29, 15 Ianuarie 2011
Daca incetati sa va mai dati cu capul de perete poate aveti timp sa ne dati mai multe detalii , cum ar fi : este credit sau leasing, ce acte s-au incheiat intre parti si cate parti sunt , ce intelegeti prin corespondent sau care este obiectul contractului.
Nu este leasing, actul incheiat este contract de novatie (se transfera drepturile si obligatiile creditului luat de firma X de la BT, catre firma Y la banca San Paolo). Firma X era debitorul, firma Y este noul debitor.
Eu sunt firma Y si nu stiu cum inregistrez in conta acest contract de novatie.
amalianeag a scris:

Nu este leasing, actul incheiat este contract de novatie (se transfera drepturile si obligatiile creditului luat de firma X de la BT, catre firma Y la banca San Paolo). Firma X era debitorul, firma Y este noul debitor.
Eu sunt firma Y si nu stiu cum inregistrez in conta acest contract de novatie.

Nimeni nu ma poate ajuta? :((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de novatie adrianabresug adrianabresug cum procedez in cazul urmator :societatea x cedeaza o masina societatii y prin contract de novatie .care este valoarea bunului la inregistrarea in ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile contract novatie adina_beb adina_beb Buna ziua Societatea la care lucrez a incheiat un contract de novatie cu o alta societate pentru un autoturism si nu stiu care sunt inregistrarile contabile ... (vezi toată discuția)
Ajutor cesionare leasing n_i n_i Am nevoie de ajutor intr-o problema aparent simpla si logica (cel putin dupa parerea mea) dar practic foarte complicata. Am o masina cumparata in leasing prin ... (vezi toată discuția)