avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctionarea actelor de indisciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctionarea actelor de indisciplina

Va rog frumos sa ma ajutati indicandu-mi cat mai multe acte normative prin care e sanctionaeaza inclusiv pecuniar persoanele care impiedica un functionar public sau persoane asimilate acestora sa isi exercite profesia (amenintarea unui medic, profesor etc, crearea unui mediu zgomotos cand acesta lucreaza, incitarea celorlalti la dezordine in interiorul institutiei etc etc., impiedicarea de a comunica etc etc
Va multumesc pentru intelegere
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:36, 16 Martie 2008
Regulametul de Ordine Interioara prevede sanctiunile disciplinare care se aplica salariatilor din cadrul institutiei unde isi desfasoara activitatea.
Pentru savarsirea unor fapte care constituie infractiuni se aplica Codul penal sau legile speciale care prevad sanctionarea acestora.
B-)Cine poate sa raspunda sa dea si normative cu pareri
nu putem face ordine la ore.
codul muncii...daune morale
Conform art. 2 din lg.61/1991, constituie contraventie "constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul de a săvârşi acţiuni ilicite, contrare ordinii şi liniştii publice şi normelor de convieţuire socială, precum şi actele de încurajare sau sprijinire sub orice forma, a unor astfel de grupuri de persoane, care incita la dezordine socială"''; De asemenea, "'tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma"' este tot o incalcare a lg.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Cand aveti astfel de situatii, sunati la 112 la politie sau jandarmerie care dupa constatarea faptelor reclamate, va sanctiona persoanele vinovate.
codul muncii? acesta este imens! mai exact unde anume?

Alte discuții în legătură

Reguli de convietuire damaschin1962 damaschin1962 Va rog sa imi spuneti daca reguile de convietuire la bloc(ore intre care se pastreaza linistea obligatoriu, utilizare spatiul comun, utilizare lift, etc.) ... (vezi toată discuția)
Sonorizare electronica asurzitoare din clopotnita iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune salut, cum ati procedat (legal) pentru a readuce la normal aceasta situatie iesita de sub control: sonorizare electronica asurzitoare din clopotnita ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice sandyprs sandyprs Buna ziua. Recent am inceput sa renovez un apartament. Imi souneti va rog care este programul legal de respectare a linistii? As dori sa imi dati si legea care ... (vezi toată discuția)