avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva import masini second -hand spatiul UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva import masini second -hand spatiul UE

Buna ziua,
Detin o firma cod caen 4511 comert autoturisme si autovehicule usoare (sub 3,5 tone) inclusiv import export,platitoare de tva.Masinile second- hand le import de la o firma din spatiul UE.Pe factura de import sunt scrise urmatoarele : vehicul scos pentru revanzare.scutit de tva conform sectiunii 39 bis,1a codului tva pentru o livrare inter-comunitara(Directiva europeana 2006/112/EC:art.,138,1).Livrare intercomunitara executata in conformitate cu Directivul European 2006/112/EC:art.,138,1.

Acum eu la vanzarea autovehicului in Romania eliberez factura cu adaosul meu iar la rubrica valoarea tva scriu ,tva inclus si nedeductibil.Iar pe factura ,masina achizitionata in scopul revanzarii,regim special tva conform art.,157,alin.,2 din codul fiscal directiva 112.

Intrebarea mea este :
Aceasta metoda este legala din toate punctele de vedere sau ar trebui sa adaug tva numai la adaos-ul aplicat de firma mea sau totul este eronat si trebuiesc urmariti alti pasi.
Va rog ,as dori un raspuns cat mai detaliat exact pe tema subiectului.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 09:49, 15 Decembrie 2010
precizarile cu privire la regimul second-hand al bunurilor sunt cuprinse in directiva 112 la art. 313, 326 si 333.
art. 138.1 din directiva se refera la livrarile intracomunitare de bunuri scutite de tva in statul membru in care se efectueaza livrarea.

eu sincer nu prea am inteles ce vreti sa spuneti in explicatiile dvs., dar dpdv legal situatia se prezinta asa:
in speta asta, achizitia intracomunitara de autovehicule second-hand este o achizitie obisnuita de bunuri si nu una supusa regimului special.
dvs. aveti drept de deducere a taxei intrucat autovehiculul este achizitionat in vederea revanzarii si inregistrati taxare inversa 4426=4427, cred ca la asta va refereati prin art. 157, alin 2
mai departe calculati adaosul dvs. comercial si sunteti obligat sa colectati tva la toata suma (pret de intrare + adaos), nu doar la marja profitului.
pentru a putea aplica tva la marja profitului, autovehiculul trebuia vandut initial, in tara membra UE, in acest regim, iar operatiunea trebuia taxata acolo tot aplicand tva asupra marjei de profit a vanzatorului, iar dvs. nu aveati drept de deducere a tva in romania.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2010
jester, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziții intracomunitare de autovehicule uzate. cum se stabilește tva la revânzare, și ce trebuie să conțină factura? yme yme Suntem un SRL platitor de TVA si mportam masini SH in scopul revanzarii acestora . Facturile externe nu contin TVA . La revanzarea catre o persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto second hand bibimadi bibimadi buna seara. reprezint o societate care are ca domeniu de activitate comert auto second hand. achizitionez masini din comunitate de la site-uri de ... (vezi toată discuția)
Aplicare tva doar la marja de profit pentru auto second hand octav_kiss octav_kiss buna ziua o mare rugaminte as avea la dumneavoastra. doresc sa infiintez o firma platitoare de TVA cu scopul de a cumpara auto second hand din germania si a ... (vezi toată discuția)