avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent, scutire impozit in IT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent, scutire impozit in IT

Sotul a lucrat ca programator timp de 10 ani la o firma de IT, timp in care a terminat si colegiul Gabor Denes de informatica (Universitate din Ungaria cu filiale aici in tara, nu stiu daca in prezent mai activeaza la noi sau nu). A fost invatamant cu frecventa redusa timp de 4 ani, deci considerat la zi 3 ani. A primit o diploma in formatul nou european, valabila in toata UE in mod normal. La aceasta firma el nu a primit scutire de impozit pe motiv ca nu are facultate de 4 ani la zi, asta am inteles, dar de cand s-a schimbat sistemul de invatamant colegiile sunt de 3 ani + diploma in format european, aceasta nu inseamna scutire de impozit? Acum de cateva zile lucreaza la o alta firma care dupa ce i-au analizat diploma i-au spus ca el defapt era scutit de impozit de cand exista legea cu colegiile de 3 ani la zi, in loc de 4 ca inainte. Ce este de facut cu fostul loc de munca, se pot cumva recupera acesti bani? Ceilalti programatori au primit scutirea de impozit, numai el nu.
Va multumesc mult si astept raspunsurile voastre ca sa stim care este pasul urmator.
Cel mai recent răspuns: maria9791 , utilizator 08:37, 20 Decembrie 2010
Va rog, daca se poate, sa imi mentionati legile/articolele care se refera la aceasta problema.
Va rog sa nu uitati de mine, chiar nu stiu daca exista vreo modalitate de a-si recupera banii de impozit. Facultatea a terminat-o in 2005 iar licenta a luat-o abia in 2008, oricum, este dupa anul 2004 cand s-a schimbat sistemul de invatamant.
Orice pretentie salariala indreptatita o puteti obtine in instanta si puteti recupera drepturile salariale neprimite din ultimii 3 ani anteriori depunerii cererii de chemare in judecata.
Ce post a ocupat sotul dvs in societatea respectiva?
freeelis a scris:

Ce post a ocupat sotul dvs in societatea respectiva?

Programator, full time.
Dimploma de absolvire este BS Degree, Universitatea Gabor Denes este una recunoscuta in Ungaria. Ungaria e in UE, Romania este in UE, diploma lui are EuroPass, de aceea nu inteleg de ce i s-a refuzat la fostul job scutirea de impozit pe motiv ca nu se incadreaza cu facultatea. La noul job, tot programator este, din start i-au spus ca este scutit de impozit deoarece dimploma lui e echivalenta cu sistemul Bologna de 3 ani la zi.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
maria9791, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere/echivalare invatamant scurta durata (colegii universitare) ContSters199599 ContSters199599 Buna ziua, As avea nevoie de cateva clarificari din punctul de vedere al ocuparii unui post prevazut cu studii superioare, mai exact la cerinte apare ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare Catalina.Drg Catalina.Drg Buna ziua, Am terminat in iulie 2017 ciclul de studii superioare la Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor, in cadrul ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit programator andrei1986_us andrei1986_us Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am absolvit cu diploma de licenta Facultatea de Matematica si Informatica specializarea Informatica la Universitatea ... (vezi toată discuția)