avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare, furt, neglijenta in gestiune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare, furt, neglijenta in gestiune?

Buna ziua,

De curand sunt angajat in cadrul unei firme avand incadrarea de baza drept "Gestionar". Cum, necum, dupa aproximativ 6 luni de la angajare, am avut un incident foarte neplacut, prin care intr-o seara (fiind student), la aproximativ 2 ceasuri de la inchiderea magazinului, aveam asupra mea suma de 8000 RON, suma provenita din incasari zilnice. Mentionez ca nu mi s-a impus sau adus la cunostinta ca banii trebuiesc depusi la anumiti termeni sau la anumite sume si nicidecum, sau sub nici o forma nu trebuiesc lasati in magazin. In seara respectiva, am fost asaltat de 3 indivizi, iar in urma unei altercatii verbale, am fost imbranciti (eu si un coleg de facultate), eu capatand o lovitura la cap si sustragandumi-se geanta cu banii. Colegul meu a luat-o pe urmele lor, intentionand sa recupereze geanta, iar la cativa zeci de metri a reusit sa prinda pe unul dintre ei, dar in cele din urma, a fost doborat numeric, alegandu-se cu 6 zile spitalizare, certificat medico-legal si scrisoare medicala.
Speriat fiind de cele intamplate, mi-am spus ca voi putea returna suma cu pricina la magazin, fara sa mai anunt patronul/directorul. Toate bune si frumoase, in schimb in cursul lunii prezente, am avut un inventar, unde s-a constatat diferenta de 6000 ron. Mi s-a dat un termen pe care evident nu il pot respecta, si as vrea sa stiu in baza celor relatate anterior daca sunt sanse sa scap cu rate esalonate, sa scap de tot, sau sa cad sub incidenta legii penale de furt/delapidare/neglijenta.
Mentionez de asemeni ca as fi dispus sa dau acesti bani, dar nicidecum mai devreme de 3 luni, neavand un salariu atat de generos. Daca imi puteti spune totodata cat dureaza procedurile premergatoare punerii sub urmarire penala si implicit infatisarea in fata instantei de la momentul sesizarii procurorilor. Va multumesc.:((
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2010
VaxVoxVax, utilizator
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 19:38, 15 Decembrie 2010
de ce nu ati facut plangere?cele 3 peersoane se incadreaza la talharie.
intelegeti-ca cu patronul,sa puteti achita suma lipsa,in cateva rate.sau ca student,puteti scoate un credit de nevoi personale si sa achitati prejudiciul.

daca se va face plangere,ve-ti fi incadrat la delapidare,poate dura de la cateva luni la cativa ani ancheta.

de ce erau banii la dvs, in afara magazinului, va duceati sa-i predati ?
oricum, trebuia sa depuneti atunci plangere pt talharie.
acum nu mai puteti dovedi ca ati fost pradat si nu va ramane decat sa dati banii inapoi si sa-i rugati sa nu va faca plangere. numai cu dansii va puteti intelege asupra unui termen de plata
Sunt doua variante:
1.Daca e asa cum relatati faceti plangere pentru talharie.
Aratati ca aveati banii proveniti din incasari asupra dvs.
Aveti si marturia prietenului.
Astfel nu veti putea fi acuzat de delapidare.
2.Daca nu e asa cum ati relatat si va ganditi ca asa veti scapa avand o scuza, mai cugetati adanc daca mergeti pe varianta 1.
Nu va bazati pe o eventuala marturie mincinoasa, fiindca parerea mea este ca prietenul se va razgandi dupa prima audiere.
Va veti alege cu o pedeapsa cu executare.
3. Daca v-ati gandit sa ne serviti varianta 2 atunci razganditi-va si recunoasteti tot si atunci aveti sanse sa nu faceti nici o zi de executare.
;)
Faptele s-au intamplat intocmai. Nu am depus plangere datorita faptului ca suma nu era una impresionanta pe care sa nu o pot acoperi in timp. Din pacate timpul se pare ca nu a fost de partea mea si am fost suprins cu aceasta lipsa.
Faptul ca exista acte prin care sa pot dovedi "talharia", faptul ca nu am antecedente de asemenea natura, nadajduiesc ca vor creste plauzibilitatea "talhariei".
Mi-a fost deja desemnat un termen semnat si luat la cunostinta de catre mine, dar care urmeaza sa expire. As vrea sa inchei colaborarea cu d-lor daca nu sunt dispusi sa rezoneze la optiunea de rate esalonate (in februarie as putea acoperi prejudiciul complet) si sa parasesc tara (pentru o slujba in Anglia) si astfel chiar mai repede sa pot returna prejudiciul.
Banii proveniti din incasari, conform spuselor d-lor verbale trebuiesc tinuti in seara dupa inchiderea programului la gestionar. Se poate depune o plangere retrospectiva? Si sa inteleg ca daca decizia d-lor de a isi recupera banii in instanta ramane in picioare, am cateva luni bune la dispozitie de a pune banii inapoi? Stiu bunaoara din thread-urile de pe forum, ca plangerea isi urmeaza cursul indiferent de faptul ca se impaca partile. Ma pot trezi ca desi acopar prejudiciul in totalitate, peste cateva luni cu politia ca ma da in urmarire generala?
:O
Domnul meu,
Intelege ca daca ai fost realmente talharit atunci nu vei fi cercetat pentru delapidare.
Dar dupa cum imi dau seama mergeti pe varianta 2.
Daca vei fi cercetat pentru delapidare si nu ai o scuza pentru banii lipsa (ma refer la o scuza nu ca la piata ci la o scuza), vei fi condamnat.
Nu intereseaza amanuntele colaterale, conteaza doar faptul ca banii proveniti din incasari care erau asupra ta, tu avand calitatea de gestionar, au disparut. Restul nu conteaza.
Daca pleci in Anglia vei fi prins si adus sa-ti executi pedeapsa.
Incearca totusi varianta 3.

Alte discuții în legătură

Delapidare nelutza78 nelutza78 Care este pedapsa pentru un dosar de delapidare intentat mie pentru suma de 745 de lei.Am lucrat ca si casiera la un magazin si am luat din casa in decursul ... (vezi toată discuția)
Pedeaspsa cu amenda in cazul achitarii prejudiciului inselaciune Gherman Adrian Gherman Adrian Buna In cazul in care o instanta de judecata pronunta o hotarare de condamnare cu executare iar pana la recurs se recupereaza prejudiciul in totalitate se ... (vezi toată discuția)