avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

delapidare

Care este pedapsa pentru un dosar de delapidare intentat mie pentru suma de 745 de lei.Am lucrat ca si casiera la un magazin si am luat din casa in decursul unei saptamani mai multe sume pana a ajuns la 745 de lei.Banii au fost recuperati in intregime de catre firma respectiva ,iar cei de la politie m-au incadrat in art.33 lit a.Fapta a fost recunoscuta de mine si am dat declaratii .
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 18:45, 22 Ianuarie 2011
Nu precizati daca este vorba despre art. 33 Cod penal sau cel din Cod pr. pen.Inclin sa cred ca ar fi vorba despre o infractiune continuata si nu despre un concurs.Oricum ar fi , la individualizarea pedepsei se va tine cont de faptul ca prejudiciul a fost recuperat . Daca este o infractiune continuata, adica o singura infractiune comisa prin mai multe acte materiale, pedeapsa este cea prevazuta de lege ( de la 1 la 15 ani), la care s-ar mai putea adauga un spor.
care sunt sansele sa mi se dea cu suspendare cu un avocat din oficiu?
Sansele tin de persoana dvs. si de fapta savarsita.
Aveti antecedente?

In rest, exercitati toate caile de atac, chiar si cu un avocat din oficiu.
Sansele dvs. depind si de pedeapsa ce va va fi aplicata.Daca nu va depasi 3 ani si daca anterior nu ati mai avut o condamnare mai mare de 6 luni, ati indeplini conditiile obtinerii unei pedepse cu suspendare.Insa ar fi simplu asa, mai depinde si de alti factori, de circumstante , poate si de avocat, chiar daca este din oficiu ar trebui sa va apere corespunzator.
Avand in vedere ca s-a recuperat prejudiciul, nu ati mai avut antecedente penale, mai mult ca sigur la aceasta valoare, se va acorda de procuroe o amenda administrativa.
Succes!

Alte discuții în legătură

Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? fentzeliulian fentzeliulian Buna ziua! Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? (vezi toată discuția)
Pedeapsa delapidare andreea2003 andreea2003 buna ziua, indraznesc sa va adresez si eu cateva intrebari: - am luat de la banca la care lucrez suma de 27500 eur, facandu-mi un overdraft neautorizat pe ... (vezi toată discuția)