avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare casa construita fara autorizatie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare casa construita fara autorizatie de constructie

buna ziua
am o casa construita fara autorizatie pentru a o intabula cum pot proceda trebuie sa dau primaria in judecata .
pot sa castig in instanta sau nu?
In ce an a fost construita locuinta?
in 2006
dar acuma sa imi scot urbanismul ma amendeaza
as putea incerca prin avocat as avea castig de cauza?
Nu va amendeaza nimeni, amenzile pentru constructia fara autorizatie se prescriu in termen de 2 ani de la data executarii constructiei. Ce ar trebui sa faceti (asta daca nu va sunt deosebit de dragi salile de judecata) este sa intrati in legalitate, conform ordinului 839/2009 - normele metodologice de aplicare a legii 50/1991 - autorizarea lucrarilor de constructii:
- luati legatura cu un inginer in rezistenta constructiilor sa va faca un studiu din care sa reiasa ca ce ati construit dvs. se incadreaza in normele legale de rezistenta;
- obtineti un aviz PSI;
- obtineti avizul de mediu.
Cu aceste documente veti obtine autorizatia de constructie de la primarie. Succes!
accesiunea imobiliara ar putea intervenii numai in situatia incare imobilul ar fi proprietatea unei altei persoane sau macar materialele de constructie ar fi proprietatea altei persoane , or in speta de fata atat terenul cat si casa apartin aceleiasi persoane. :stunned:
hmm, daca era construita in 2001 ati fi facut o cerere la primarie pentru eliberarea unui "Certificat de atestare a edificarii constructiei" pentru constructia edificata in anul 2001 in suprafata de xx mp.

Primaria va elibereaza acea "foaie de hartie" cu titlu Certificat.... semnata de secretar si primar, in care se precizeaza ca pe teren este o casa construita in 2001 ... Si in urma unei documentatii cadastrale va inscrieti casa in CF

sigur nu ati terminat casa in 2001?#-o

altfel regulamentele de CF prevad inscrierea constructiei doar cu AC si pv de receptie finala.

Alte discuții în legătură

Casa construita fara autorizatie de construire.incurcatura primarie. DSL DSL O zi buna.Va multumesc anticipat in speranta unui raspuns. Situatia in care ma aflu pe scurt arata asa: -am cumparat un teren intravilan cu CF nou nout pe ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie ladaru ladaru cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)
Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ani facuta fara autorizatie? ContSters284640 ContSters284640 buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere ... (vezi toată discuția)