avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dilema RCA accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dilema RCA accident

Buna seara,
In data de 21 oct, ora 21.30 mi-a fost lovita masina in parcare. Am depus plangere la Politie si cu ajutorul unui martor ocular am aflat cine este faptasul. Am mutat masina in alt loc din parcare si a doua zi am fost sunata la serviciu ca mi-a fost lovita din nou masina si, culmea , de aceeasi persoana. In cele din urma persoana respectiva a mai lovit inca 5 masini si un mopedist drept pt. care a fost prins de Politie si dus la probe. Acolo, surpriza: pozitiv la benzodiazepina !!! Am primit copie dupa RCA -ul lui si am mers la asigurari. Iar de atunci tot bat pe la usa lor sa imi faca masina iar ei nici nu se gandesc. Mi-au dat dauna totala (nu e cazul) am refuzat si mi-au oferit o alta suma pt. reparatie, suma care nu este suficienta. Intrebare:este societatea de asigurari obligata sa imi repare masina indiferent de costuri (clar, nu depasesc suma pe care se obliga asiguratorul sa o plateasca asa cum scrie pe polita!!!!) Este un infern, imi car copilul la gradinita cu taxi, cu tramvai cu orice altceva decat masina MEA!!!!!! Va rog ajutati-ma sa ma lamuresc

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: simoprofa , utilizator 15:31, 30 Iunie 2011
Pe polita RCA a vinovatului asiguratorul lui nu va poate da mai mult decat valoarea masinii la data evenimentului. Daca devizul de reparatie se afla sub aceasta suma, asiguratorul este obligat sa va repare masina. Chemati-i la o conciliere si daca nu reusiti sa va intelegeti cu ei atunci faceti o sesizare la CSA si daca nu vasatisface raspunsul lor aunci contactati un avocat specializat pe probleme de dauna din asigurari si actionati-i in instanta.
Conform legislatiei in vigoare, societatea de asigurari este obligata sa va plateasca costul daunei integral. Pentru fiecare an exista o limita maxima de despagubire fixata prin lege. Pe viitor va recomand sa apelatila serviciile unui broker de asigurari pentru a va reprezenta in relatia cu asiguratorii.
Va multumesc tuturor pentru promptitudine .Din partea mea aveti 10 plus :)
Inca o intrebare: am primit de la asigurari 3300 E pentru reparatii (dupa ce am insistat mai mult de o gramada la ei si am scapat de idiotenia de dauna totala de 2300E!!!!! ),pot cere banii 'in mana' in vederea repararii masinii in regie proprie? Altfel la service, cu deviz de plata direct pt. cei la asigurari nu mi-o pot repara

Va multumesc
Nu este corect ca asiguratorul va poate da drept despagubire suma trecuta pe polita. Acolo sunt trecute sumele maxime dar asiguratorul nu va face greseala de a da mai mult decat valoarea reala a masinii la la data daunei. Da, puteti sa optati sa primiti despagubirea fie prin casieria asiguratorului fie intr-un cont bancar pe care il puteti inscrie in cererea de despagubire.

Alte discuții în legătură

Problema polita rca dauna totala crudu.daniel crudu.daniel Am fost implicat intr-un accident din care autoturismul a fost declarat dauna totala de firma de asigurari a vinovatului.Astept aproape de vreo 2 luni sa ... (vezi toată discuția)
Abuz astra lary_alexandra2 lary_alexandra2 In data de 16.12.2010 am fost implicat intr-un accident ( eu nefiind vinovat), celalalt conducator recunoscandu-si vina la politie mi s-a eliberat autorizatia ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de dauna totala auto dorinamanci dorinamanci Am fost victima unui accident auto in urma caruia masina mea a suferit daune majore. Societatea de asigurari considera ca se incadreaza la daune totale. Este ... (vezi toată discuția)