avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Avocatnet 2008: Deliciul jurisprudentei
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Avocatnet 2008: Deliciul jurisprudentei

:)) Eu m-am prapadit de ras. Trebuia sa o scriu undeva. Nu stiu daca am ales locul potrivit.

Speta rezolvata in Franta in 1995.

Motivare: :))

"Avand in vedere ca gaina este un animal anodin si marginit, intr-atat incat nimeni nu a reusit sa o dreseze, nici chiar un circ chinezesc; ca vecinatatea sa permite multa liniste, doar cateva carcoteli delicate si caraieli care provin din bucurie (depunerea unui ou) si placere (degustarea unei rame), trecand peste groaza pe care o incearca la vederea unei vulpi; ca acesta vecinatate linistita nu a incomodat niciodata decat pe cei care, din alte motive, se hranesc cu rautati impotriva proprietarului acestor galinacee; ca Curtea nu va considera ca vaporul il supara pe marinar, faina pe brutar, vioara pe dirijor si gaina pe un locuitor al satului numit La Rochette (localitate cu 402 suflete) in departamentul Rouy-de-Done... Pentru aceste motive respinge actiunea (C. Ap. Riom, 1 sept. 1995, in Les grandes arrets du droit immobilier, sous la direction de Jean-Louis Bergel, Dalloz, 2002, p. 131).

Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
biata galinacee ... :))
e de ras dar eu nu cred sa fie posibil asa ceva
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util

Ba e pe bune.

Uite ca acum mi-am dat seama ca trebuia sa scriu si traducatorul...Speta e citata de Prof. univ. dr. O. Ungureanu in RRDP 4/2007 p. 193 - "Propunere de lege ferenda privind reglementarea inconvenientelor anormale de vecinatate".
Cred ca ar suna interesant in franceza... :D:D:D
Eu cred, daca te gandesti ca in Evul Mediu a fost spanzurata o scroafa pentru ca a mancat un bebelus. ce o fi cautat bebele in troaca scroafei, nu-mi pot imagina...

Oricum, e mai usor sa dai vina pe altii decat sa cauti problemele in propria persoana...

Alte discuții în legătură

Cainele - reclamatie pentru ca latra... vida ramona vida ramona Buna ziua,am si eu o problema cu vecina mea din cauza cainelui meu care sustine ca o deranjeaza latratul cainelui.as fi de acord cu ea daca as sta la bloc dar ... (vezi toată discuția)
Cainii vecinilor latra toata noaptea dora negrea dora negrea Salutare! Revin cu o alta problema. Vecinii mei nepretuiti au 3 sau 4 caini pe care i-au legat in curtea lor, dar chiar sub geamurile mele. Problema e ca ... (vezi toată discuția)
Bancuri ! MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE [b]LUNG DA\' BUN,CITITIL ![/b]B-) Doua femei discutau incet intr-un compartiment de tren. Pe una din banchete statea un domn, care pretindea ca doarme. O ... (vezi toată discuția)