avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cainele - reclamatie pentru ca latra...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cainele - reclamatie pentru ca latra...

Buna ziua,am si eu o problema cu vecina mea din cauza cainelui meu care sustine ca o deranjeaza latratul cainelui.as fi de acord cu ea daca as sta la bloc dar stam la casa si cainele e in lant si la fel ca toti caini latra ca doar nu vorbeste.vecina m-a amenintat ca ma da in judecata si as vrea sa stiu daca este posibil asa ceva.va multumesc
Cel mai recent răspuns: ovihovi , utilizator 17:51, 16 Noiembrie 2012
vecina dvs e clar ca nu are alta ocupatie in aceea de a fi deranjata de latratul cainelui dvs.si daca va da in judecata n-are nicio sansa.
Partea trista a "povestii" dvs. care se poate transforma in realitate este ca, in principiu, liberul acces la justitie este garantat oricarei persoane, deci vecina dvs. poate formula orice actiune doreste...

Problema care se va pune, in situatia in care veti fi chemat in instanta ca parat intr-o actiune (privind obligatia de a face, in pretentii sau...paradoxal "a nu face") va fi/ar fi temeinicia sau netemeinicia sustinerilor reclamantei...

Dar...cainele dvs. latra incontinuu? Bine, acum sa nu va ganditi ca vecina o sa va ceara sa faceti in asa fel incat sa se respecte orele de odihna (ca doar nu stati la bloc) insa poate ar trebui sa dezvoltati putin subiectul...conform proverbului ca..."pana nu faci foc, nu iese fum", desigur ca sunt si situatii in care iese fum si fara foc...nu generalizez.

cainele nu latra incontinuu,si nu este singurul caine de pe strada.e nebuna ca doar pe ea o deranjeaza pe nimeni altcineva.va multumesc pt raspunsuri.o zi buna
...unul din principiile de baza ale dreptului este exercitarea deplina a dreptului de proprietate fara insa a leza pe ceilalti in drepturile lor...si de aici ajungem la exercitarea dreptului de proprietate cu respectarea regulilor de buna vecinatate...insa atata timp cat comportamentul dvs nu este abuziv, curtea va permite sa aveti caine si prin lege nu va este interzis acest lucru vecina nu are ce sa va faca intrucat la fel de bine poate sa o deranjeze plansul unui copil sau faptul ca intrati/iesiti de 5 ori cu masina din curte...

gaina - reclamatie pentru ...cotcodacit. :rofl:

Motivarea instantei :rofl:

"Avand in vedere ca gaina este un animal anodin si marginit, intr-atat incat nimeni nu a reusit sa o dreseze, nici chiar un circ chinezesc; ca vecinatatea sa permite multa liniste, doar cateva carcoteli delicate si caraieli care provin din bucurie (depunerea unui ou) si placere (degustarea unei rame), trecand peste groaza pe care o incearca la vederea unei vulpi; ca acesta vecinatate linistita nu a incomodat niciodata decat pe cei care, din alte motive, se hranesc cu rautati impotriva proprietarului acestor galinacee; ca Curtea nu va considera ca vaporul il supara pe marinar, faina pe brutar, vioara pe dirijor si gaina pe un locuitor al satului numit La Rochette (localitate cu 402 suflete) in departamentul Rouy-de-Done... Pentru aceste motive respinge actiunea (C. Ap. Riom, 1 sept. 1995, in Les grandes arrets du droit immobilier, sous la direction de Jean-Louis Bergel, Dalloz, 2002, p. 131).

Citata de Prof. univ. dr. O. Ungureanu in RRDP 4/2007 p. 193 - "Propunere de lege ferenda privind reglementarea inconvenientelor anormale de vecinatate".

Alte discuții în legătură

Avocatnet 2008: deliciul jurisprudentei romascanu romascanu :)) Eu m-am prapadit de ras. Trebuia sa o scriu undeva. Nu stiu daca am ales locul potrivit. Speta rezolvata in Franta in 1995. Motivare: :)) ... (vezi toată discuția)
Am si eu o mare problema. mai exact stau la casa, si am probleme ... Claudiu1702 Claudiu1702 Am si eu o mare problema. Mai exact stau la casa, si am probleme cu vecinul din spate. Mai exact e foarte deranjat de faptul ca imi latra cainele. Cainele e un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecini (directia fumului) pavady pavady mama mea locuieste la casa. are un singur vecin, in partea de sud, care mai tot timpul se leaga de ea. ca orice femeie isi pregateste conservele pentru iarna. ... (vezi toată discuția)