avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deducere cheltuieli
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deducere cheltuieli

daca se face un contract de comodat pt o masina golf 5 pe firma, pot sa deduc cheltuielile cu piesele, combustibilul?...tva-ul stiu ca nu se deduce...dar cheltuielile...ca cu mai inteleg nimic din acea hotarare... si expira acum in dec acea horarare???

multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 18:03, 20 Decembrie 2010
nu expira, se prelungeste pana la 31 dec 20011!

Puteti deduce cheltuielile legate de intretinerea autoturismului respectiv,piesele de schimb inlocuite, contravaloarea RCA si a rovignetei. Cheltuielile legate de combustibil raman in continuare nedeductibile pana la 31.12.2011 ,Codul Fiscal s-a modificat prin OUG.

[ link extern ]
multumesc pt raspuns...si toate acestea numai in cazul in care se face contract de comodat...sau....daca se face contract vanzare-cumparare la fel pot deduce chelt cu piese, rca pt masina administratorului?
atentie ff mare la contractul decomodat trebuie ca toate ch. sa fie decontate pe persoana juridica nicidecum pe proprietar altfel nu mai are continut juridic cu titlu gratuit, eu recomand tuturor contractul de vanzare cumparare oricum o folositi in scop profesional ff putin PERSONAL.SANATATE!
si in cazul in care fac contract vanzare cumparare de pe persoana juridica (proprietaru actual) pe mine, tot persoana juridica....nu este problema, nu?...pun intrebari ca sa nu fie probleme la un eventual control si sa nu ia in considerare cheltuielile cu respectivele piese, rca ...

multumesc...
p.s. mai trebuie tinut cont si de alte lucruri?

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pfa ContSters166949 ContSters166949 De curand am deschis un PFA cu activitatea principala Administrarea Imobilelor pe baza de contract sau comision. Am facut contrect de comodat pentru apartament ... (vezi toată discuția)
Neplatitoare de tva si ch cu combustibilul anairam_unid anairam_unid Am o firma neplatitoare de tva infiintata in aprilie 2010 si as vrea sa fac un contract decomodat pt o masina dar nu stiu cum ma poate ajuta la deducerea ch cu ... (vezi toată discuția)