avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit neplatitoare de tva si ch cu combustibilul
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

neplatitoare de tva si ch cu combustibilul

Am o firma neplatitoare de tva infiintata in aprilie 2010 si as vrea sa fac un contract decomodat pt o masina dar nu stiu cum ma poate ajuta la deducerea ch cu combustibilul.Din cate stiu aceste ch cu combustibilul nu se mai deduc decat daca masina este folosita in scopul firmei .Exista un anumit plafon in functie de care tre sa se tina cont ca sa deduci benzina?mai exact la impozitul pe profit am ajuta cu ceva aceste cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: anairam_unid , utilizator 10:47, 6 Iulie 2010
sunt citeva exceptii care permit deducerea combustibilului :

t) în perioada 1 mai 2009—31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi.

Daca nu va incadrati in aceste exceptii cheltuiala este nedeductibila , si in acest caz nu prea merita sa faceti comodat pentru ca se taxeaza cu 16% impozit pe profit .
Eventual pentru intretinere si reparatii sa faceti acel contract , iar combustibilul sa nu il mai decontati prin firma .

masina se foloseste pt distribuire produse,insa nu este o masina speciala de distribuit gen papuc,duba etc.in acest caz pot deduce benzina ?Exista vre-o limita de deducere tinand cont de faptul ca sunt neplatitoare de tva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitatea pentru autoturisme saaa saaa Din OUG noua imi poate spune cineva ce anume se deduce legat de autourismele de serviciu? Intr-o parte am inteles ca nu se mai deduce nimic, azi am citit ce ... (vezi toată discuția)
Deducere tva la combustibil adinaelena adinaelena Buna ziua la o firma de transport (nu persoane de obicei moloz de pe santiere ) pot deduce tva ul la combustibil dar cheltuiala avand in vedere ca acesta ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat eo eo Buna, Am si eu o intrebare...sau mai multe :) Se poate face contract de comodat intre 2 persoane juridice, pentru un autoturism proprietatea a persoanei ... (vezi toată discuția)