avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \"tata din documente\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"tata din documente"

buna seara ma numesc Cristina si am 16,4ani daca ma poate ajuta cineva cu un sfat deoarece ma aflu intr-o situatie penibila si nu stiu rezolvarea ei deoarece sunt orfana de ambii parinti ,iar in certificatul meu de nastere imi apare ca tata un anume Viorel pe care nul cunosc si nu este tatal meu biologic din spusele mamei mele cand traia deoarece ia nu afost divortata de acest Viorel ,iar in momentul nasteri mele ia traia in concubinaj cu alta persoana pe care tot nu o cunosc .Vreau cu tot inadinsul si nu stiu prin ce procedura juridica sal conving sami acorde tagada paternitati mele deoarece mia creat numai probleme faptul ca el apare in acte ca tatal meu si cu toate acestea nici nu ma recunoaste dar nici nu vrea sa faca vreun demers in acest sens , ramandu-mi varianta de ami cauta singura dreptate in justitie dar nu stiu cui sa ma adresez si prin ce mijloc sal constrang sa recunoasca ca in fapt el nu este tatal meu real .Va multumesc pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 23:45, 16 Decembrie 2010
nu am inteles: Viorel, tatal din certificat era casatorit cu mama dumneavostra la data la care v-ati nascut?
da.... mama mea a murit nedivortata de el
puteti formula o actiune in tagada paternitatii. Aceasta se depune la instanta de judecata iar tatal va avea calitatea de parat. Nu trebuie sa fie de acord cu actiunea dumneavoastra, urmeaza sa administrati probe si sa dovediti ceea ce sustineti.
puteti face asta pana sa se implineasca 3 ani de la majorat.
tatal biologic a decedat si el? sau stiti cine e ?
ce anume aveti de castigat daca nu veti avea niciun tata ?
nu-l cunosc nici pe tatal meu biologic ,iar de castigat am faptul ca nu voi avea nevoie pe viitor de incuviintarea acestuia in orice problema o voi avea pana la majorat deoarece prin refuzul lui de ami semna vreun document mam gasit in imposibilitatea de ami lua singura decizii .

Alte discuții în legătură

Divort, schimbare certificat nastere DianaRobi DianaRobi Buna ziua. Sunt casatorita(dar despartita) cu un cetatean irakian.Mi-am facut alta relatie,am facut si un copil(nedivortata fiind),copilul prin lege va avea ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere anamarton anamarton Buna ziua.Imi cer scuze de deranj as dori sa stiu ce pot face sau ce trebuie sa fac ptr a schimba numele tatalui dintr-un certificat de nastere a unui bebe de ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)