avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare certificat de nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare certificat de nastere

Buna ziua.Imi cer scuze de deranj as dori sa stiu ce pot face sau ce trebuie sa fac ptr a schimba numele tatalui dintr-un certificat de nastere a unui bebe de 3 luni.mentionez ca el este tatal biologic.
A fost recunoscut de alt tata? S-a facut tagada paternitatii? Fara prea multe detalii din partea dvs, cred ca trebuie sa se faca o actiune in instanta cu o expertiza INML care sa dovedeasca cine este tatal si tot prin aceasta hotarare sa se dispuna rectificarea numelui tatalui sau dupa caz, trecerea numelui tatalui copilului.
Explicati mai detaliat situatia in care va aflati.
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2015
Cabinet Avocat Anda Belea, Avocat
Nu inteleg ce doriti.. sa schimbati numele tatalui din certificat? pai si-a schimbat tatal numele sau vreti sa schimbati tatal din certificat ?
da a fost recunoscut de fostul sot de care sunt despartita dar inca nu s.a finalizat divortul.nu nu s.a facut tagada paternitati.
Trebuie facuta tagada paternitatii de catre fostul sot, apoi recunoasterea de catre tatal real toate in instanta
mai exact ce inseamna?
am inteles numa in instanta pot rezolva totul multumesc frumos ptr raspunsuri.
si daca eu dupa finalizarea divortului ma recasatoresc cu tatal biologic a copilului tot in instanta trebuie umblat.

Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2015
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii syrena2010 syrena2010 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca mai este in vigoare valabilitatea perioadei de a incepe acest proces ptr un copil de 3 ani, mama poate da in judecata ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Actiunea de tagada paternitate macoalex macoalex buna ziua! doresc sa va relatez un caz...o femeie ,care era casatorita ,dar era separata de cativa ani de sotul ei, a dat nastere unui copil cu un alt ... (vezi toată discuția)