avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actiunea de tagada paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actiunea de tagada paternitate

buna ziua! doresc sa va relatez un caz...o femeie ,care era casatorita ,dar era separata de cativa ani de sotul ei, a dat nastere unui copil cu un alt barbat,care i va deveni sot. in momentul nasterii copilului ,femeia nu era divortata,si copilul nascut a trebuit sa il treaca pe numele fostului sot..tatal natural al copilului doreste sa il treaca pe numele lui si nu stie exact ce pasi trebuie urmati..am inteles ca ar trebui sa mearga mama copilului in instanta pt a incepe o actiune de tagada..va rog, daca puteti da detalii exacte despre pasii care trebuie urmati pt a reusi sa treaca copilul pe numele tatalui sau natural
Cel mai recent răspuns: macoalex , utilizator 18:34, 29 Mai 2015
Cand a nascut copilul mai exact ?
in timpul casatoriei ,mai exact cu 3 luni inainte de a divorta
@ macoalex

Trebuie facuta tagada paternitatii, prima data. Apoi trebuie facuta recunoasterea copilului de catre tatal biologic, inteleg ca este actualul sot al mamei.

Parerile sunt impartite: intr-o opinie se sustine ca trebuie facute 2 actiuni separate, consecutive; in alta opinie se sustine ca pot fi facute ambele actiuni intr-una singura.

Personal, impartasesc prima opinie.
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie introduse 2 actiuni ci doar una aceea de tagada. Recunoasterea o face ulterior tatal impreuna cu mama la starea civila.

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii syrena2010 syrena2010 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca mai este in vigoare valabilitatea perioadei de a incepe acest proces ptr un copil de 3 ani, mama poate da in judecata ... (vezi toată discuția)
Recunoastera copilului ionutdumitrascu ionutdumitrascu sunt despartita de sotul meu de 7ani dar divortul lam intentat anul acesta,am o relatie cu alcineva din care va rezulta un copil in o luna de zile,deoarece ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere anamarton anamarton Buna ziua.Imi cer scuze de deranj as dori sa stiu ce pot face sau ce trebuie sa fac ptr a schimba numele tatalui dintr-un certificat de nastere a unui bebe de ... (vezi toată discuția)