avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen de eliberare carte de identitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen de eliberare carte de identitate

Are dreptul ca pentru o carte de identitate provizorie biroul de evidenta publica teritorial sa te tina 30 de zile?
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 19:41, 31 Ianuarie 2009
eu stiam ca te tin cam 2 saptamani ....:)
multumesc de raspuns adevaru este ca miau spus prima data 7 zile si apoi mia trantit in fata 30 de zile:(
In primul rand trebuie sa ne spui de ce trebuie sa i-ti dea o carte de identitate provizoriie? Dupa noile reglementari daca soliciti o carte de identitate noua pe motiv ca ai pierdut-o pe cea veche sau ti sa furat, dupa ce faci dovada ca ai publicat-o la Monitorul Oficial (ca pierduta sau furata) i-ti elibereaza una noua in 7 zile, dar daca este vorba de "lipsa act spatiu", trebuie sa astepte pana politistul de proximitate verifica veridicitatea celor scrise de tine la rubrica "domiciliu" si asta poate sa dureze 30 zile.
Cartea de identitate provizorie se eliberează atunci când persoana fizică nu posedă toate documentele necesare eliberării cărţii de identitate şi în cazul cetăţenilor români cu domiciliul în străinatate, care locuiesc temporar în România. Pentru cartea de identitate provizorie, termenul de valabilitate se stabileşte de serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, dar nu poate depăşi un an.
CARTEA DE IDENTITATE PROVIZORIE este un document cu denumirile rubricilor pretiparite, acestea fiind completate manual, cu majuscule, de personalul serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, de personalul Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor.
Cred ca topicul initial era altul si nicidecum de ce iti trebuie carte de identitate provizorie sau pentru ce se elibereaza .... banuiesc ca initiatorul mesajului stie pentru ce solicita aceasta C.I.P. ;)

Alte discuții în legătură

Pot obține buletin prin consulat dacă nu am niciun act de identitate valabil? GabLuta GabLuta Locuiesc in Irlanda si mi-am pierdut certificatul de naștere. De curând am aplicat pentru un certificat duplicat prin consulatul din Dublin, si-l voi avea la ... (vezi toată discuția)
Refuz de a elibera carte de identitate ntgheorghe@yahoo.com ntgheorghe@yahoo.com Buna ziua, Am depus documentele la circa de politie din sectorul meu pentru reinnoirea cartii de identitae pentrul motivul \'expirare\'. Cind m-am dus ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate in regim de urgenta nika7221 nika7221 Buna seara.Am pierdut CI si urmeaza sa am divortul pe 13 decembrie.Sunt in Germania si urmeaza sa vin in tara pe 1 decembrie Se poate divorta la notar cu ... (vezi toată discuția)