Buna seara.Am pierdut CI si urmeaza sa am divortul pe 13 decembrie.Sunt in Germania si urmeaza sa vin in tara pe 1 decembrie
Se poate divorta la notar cu pasaportul?Daca merg sa mi scot CI cat dureaza la urgente?
Actele de identitate pe care le puteţi folosi în faţa notarului sunt: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate sau, pentru cetăţeni români domiciliaţi în străinătate, paşaportul în care este menţionat domiciliul.
Dacă nu sunteţi deţinătoarea unui paşaport în care să fie menţionat domiciliul din străinătate, după părerea mea, cel mai bine ar fi să solicitaţi eliberarea unei cărţi de identitate provizorii, termenul de eliberarea fiind, ca regulă, 7 zile, cu posibilitatea eliberării actului într-un termen mai scurt de 7 zile. Pentru acest lucru, este necesar să faceţi dovada situaţiei deosebite în care vă aflaţi (că urmează să divorţaţi).
Nu există posibilitatea de a solicita eliberarea la urgenţă, însă, depinde şi cum se mişcă cei de la evidenţa persoanelor. În unele locuri din ţară se eliberează cartea de identitate într-un timp mai scurt decât cel prevăzut (aproximativ 2 săptămâni). Cred că varianta cu acea carte de identitate provizorie ar fi cea mai avantajoasă în situaţia în care vă aflaţi, având în vedere şi faptul că, după divorţ, va trebui să depuneţi din nou actele pentru eliberarea unei noi cărţi de identitate, cu numele de după căsătorie, în ipoteza în care nu păstraţi numele din timpul căsătoriei.
Act de identitate
Dumies
Un cetatean roman cu domiciliul in strainatate atestat de pasaport CRDS ,poate sa solicite carte de identitate sau doar carte de identitate provizorie ?
(vezi toată discuția)