avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna seara, eu sunt cetatean roman dar care este ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna seara, eu sunt cetatean roman dar care este rezident acum ...

Buna seara,
eu sunt cetatean roman dar care este rezident acum in NL si va fi si pe viitor. Vreau sa-mi fac buletin, Care este procedura? Se poate elibera online?
Multumesc frumos,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 20:17, 6 Noiembrie 2021
Dacă sunteți cetățean Român cu domiciliul în străinătate, nu mai aveți dreptul sa dețineți carte de identitate. Ca act de identitate romanesc, puteți solicita eliberarea unui pașaport de cetățean roman cu domiciliul în străinătate. Ulterior obținerii acestui pașaport, puteți obține, dacă doriți, o carte de identitate provizorie pentru cetățenii români cu domiciliul în străinătate și reședința în România.
Nici unul dintre aceste documente nu se obține online!
Pentru pașaport va puteți adresa misiunii diplomatice din tara în care va aflați, iar cartea provizorie Crds numai în țară, și numai personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Căsătorită cu cetățean ... Hefe Hefe Bună ziua.Locuiesc in Germania, căsătorită cu cetățean german.De ani de zile mi am pierdut Buletinul românesc,Am încercat să îmi fac unul nou,dar ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si actul de identitate al cetateanului roman ContSters185701 ContSters185701 O persoana cu dubla cetatenie poate detine carte de identitate pentru fiecare tara a carei cetatean este? (vezi toată discuția)
Eliberarea primului act de identitate Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.15, alin 2 din OG 97/2005 republicata eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Intrebare: Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)