avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... căsătorită cu cetățean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

căsătorită cu cetățean ...

Bună ziua.Locuiesc in Germania, căsătorită cu cetățean german.De ani de zile mi am pierdut Buletinul românesc,Am încercat să îmi fac unul nou,dar deși dețin locuință în Neptun unde plătesc anual taxele, în Mangalia la birou mi s-a spus că numai cu condiția că eu să locuiesc și să lucrez in România.Acum doresc să votez,dar n-am buletin românesc.Cum pot obține un nou buletin sau carte electronică de identitate?Eu am și cetățenie germană..Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 20:16, 4 Decembrie 2024
Alegătorii cu reședința în străinătate votează pe baza unui act de identitate românesc ȘI a unui document emis de autoritățile străine care dovedește dreptul legal de ședere în străinătate pe o durată mai mare de 90 de zile:

cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie;
buletinul de identitate;
pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic;
pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic;
pașaportul simplu,...

In cazul meu,la vot,pot folosi pașaportul românesc că act de identitate, impreună cu actul german de la primărie că locuiesc în Germania?

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Alegătorii cu reședința în străinătate votează pe baza unui act de identitate românesc ȘI a unui document emis de autoritățile străine care dovedește dreptul legal de ședere în străinătate pe o durată mai mare de 90 de zile:

cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie;
buletinul de identitate;
pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic;
pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic;
pașaportul simplu,...

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform legii, cetățenii români se legitimează cu carte de identitate, carte de identitate provizorie sau pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate.
Daca dețineți un pașaport simplu acesta este doar document de călătorie, nu act de identitate, și nu cred că va puteți legitima cu el la alegeri.
Daca nu mai locuiți în țară nu aveți de ce sa solicitați carte de identitate.
Pașaportul crds, menționat mai sus, este actul de identitate de care aveți nevoie.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2024
georgiana.td, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaportul crds inlocuieste cartea de identitate romaneasca ? Tik70 Tik70 Sunt cetatean roman stabilit in Italia, posesor de pasaport romanesc CRDS (cetatean roman cu domiciliul in strainatate) Cand am obtinut acest tip de pasaport ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva a contribuțiilor pentru pensie Halga Halga Buna ziua Mă numesc Georgeta Halga, și aș dori să știu care sunt documentele de identitate conform legii pentru a putea depune dosarul la Casa de ... (vezi toată discuția)
Buna seara, eu sunt cetatean roman dar care este rezident acum ... DALMLE DALMLE Buna seara, eu sunt cetatean roman dar care este rezident acum in NL si va fi si pe viitor. Vreau sa-mi fac buletin, Care este procedura? Se poate elibera ... (vezi toată discuția)