avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Legalitatea participarii la jocuri de noroc online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Legalitatea participarii la jocuri de noroc online

Este legala participarea la jocuri de noroc online la agentii de pariuri licentiate in paradisuri fiscale(Malta, Cipru etc), dar fara a detine licenta in Romania?
Legislatia aplicabila in Romania OUG 77/2009, completata de noua lege 246/2010.
Alin. 25 litera k) din L246/2010
Constitutie infractiune si se pedepseste cu ...
"participă pe teritoriul României la activităţi de joc de
noroc care nu sunt autorizate pe teritoriul României, organizate prin
intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de
telefonie fixă sau mobilă sau a oricăror mijloace asimilate"

Prin urmare daca pariez la o agentie licentiata in Malta, dar fara licenta in Romania comit o infractiune? Legislatia romaneasca in poate interzice o activitate pe care practic o desfasor in Malta, dar de la distanta?
Se aplica legilsatia romaneasca sau cea malteaza?
V-as ruga un raspuns avizat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 14:42, 23 Decembrie 2010
Legislatia din Romania se aplica doar faptelor savarsite pe teritoriul national. Prin urmare orice fapta savarsita intr-o alta tara nu contravine legislatiei romane.

Dar daca aveti un castig in urma unui pariu, joc de poker, blackjack etc. trebuie sa platiti impozit pe profit in Romania.
Legea romana poate interzice orice fel de comportament in interiorul Romaniei, in limitele obisnuite de constitutionalitate, care in opinia mea nu sunt incalcate. Vedeti raspunsul de aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participarea la pariuri sportive pe internet sunt permise de catre oug nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc adriana7 adriana7 Buna ziua. As avea si eu o chestiune de clarificat. As vrea sa stiu daca a paria pe internet la diverse firme de pariuri on-line( Gamebookers.com , ... (vezi toată discuția)
Poker online ionut_2010 ionut_2010 Buna seara, As dori sa stiu daca este legal sa joci poker online pe un site care nu este din Romania dar este in UE.Am citit pe un alt forum ceva despre Legea ... (vezi toată discuția)
Esti obligat sa platesti impozit pe poker online pokermania pokermania As dorii sa stiu daca sunt obligat sa platesc vreun impozit pe castigurile realizate din poker online (pe internet). Tin sa mentionez ca toate camerele de ... (vezi toată discuția)