avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... renuntare rezidentiat pe post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

renuntare rezidentiat pe post

buna seara ! sunt rezident pe post anu 2,doresc sa renunt la rezidentiat pentru a pleca din tara.....trebuie sa achit o anumita suma de bani spitalului sau cum se procedeaza?(mentionez ca inca nu am informat spitalul.....nu cunosc pretentiile lor)....in actul aditional e precizat doar ca la sfarsitul rezidentiatului cand voi fi medic specialist voi fi obligat sa lucrez o perioada egala de ani cu durata rezidentiatului ,altfel voi fi obligat sa returnez salariile...Se ridica problema = eu nu am finalizat rezidentiatul...deci nu sunt medic specialist....pe langa aceasta eu am si prestat munca (binenteles ca intr-un centru universitar)...e cam anormal sa returnez salariile !
Va multumesc anticipat pt.sfaturile dumneavoastra
Cu stima Niku.
//Ordonanta Guvernului nr. 12/2008 - "Specialistii formati in urma promovarii concursului de rezidentiat pe post sunt obligati sa lucreze la unitatea sanitara publica cu care au incheiat contractul individual de munca cel putin un numar de ani egal cu durata corespunzatoare pregatirii in rezidentiat. Obligatia se stabileste prin act aditional la contractul individual de munca, in baza prevederilor art. 193 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare. Nerespectarea de catre salariat a obligatiei asumate il obliga pe acesta la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, respectiv a cheltuielilor de personal pe perioada pregatirii in rezidentiat, precum si la restituirea primei de instalare, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita, conform actului aditional la contractul individual de munca."//

Alte discuții în legătură

Legea 179/2008 ?? animis animis Am luat rezidentiat pe post si conform legii 179/2008 daca renunt trebuie sa platesc cheltuielile de personal (prin care inteleg salar net+ ch angajat+ch ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli formare profesionala negrucorbu negrucorbu sunt medic rezident, pe post, cu CIM pe termen nedeterminat(conform ord.12/2008 art. 6 alin (5) si act aditonat confrom aceleasi ordonante art.6 alin (7) ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la calitatea de rezident atrage dupa sine obligatia de a plati cheltuieli de personal? wikikikisorikiki wikikikisorikiki Buna ziua! Daca un rezident (pe loc, nu pe post) doreste sa demisioneze dupa doar 6 luni sau 1 an de la angajare si sa renunte complet la calitatea de ... (vezi toată discuția)