avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea 179/2008 ??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea 179/2008 ??

Am luat rezidentiat pe post si conform legii 179/2008 daca renunt trebuie sa platesc cheltuielile de personal (prin care inteleg salar net+ ch angajat+ch angajator).
Eu doresc sa renunt dupa un an (nu se pune problema de prima de instalare) si stiu ca salariul reprezinta contravaloarea muncii prestate deci mi se pare normal sa nu returnez salariul daca renunt pt ca am muncit in anul respectiv.
Intrebarea mea e daca renunt si spitalul ma da in judecata pt recuperarea ch de personal sunt sanse sa castig avand in vedere ca salariul reprezinta contravaloarea muncii prestate (sau sa platesc doar ch angajator) ??
Va multumesc frumos pt pareri.

4. La articolul 6, alineatul (7) se modifică si va avea următorul cuprins:

"(7) Specialistii formaÑi în urma promovării concursului de rezidentiat pe post încheie un contract individual de muncă cu unitatea sanitară în care se găseste postul respectiv, înaintea începerii pregătirii de rezidentiat.

Prin acest contract se prevăd:

a) posibilitatea ca rezidentul să fie retribuit suplimentar fată de salariul de rezident de către unitatea sanitară respectivă, pe perioada pregătirii în rezidenÑiat;

b) obligaÑia de a lucra la unitatea sanitară publică cu care a încheiat contractul individual de muncă cel putin un număr de ani egal cu durata corespunzătoare pregătirii în rezidenÑiat;

c) negocierea conditiilor salariale pe care unitatea le va asigura medicului pentru perioada prevăzută în contract."

5. La articolul 6, după alineatul (7) se introduce un nou alineat, alineatul (71), cu următorul cuprins:

"(71) Obligatia prevăzută la alin. (7) lit. b) se stabileste prin act aditional la contractul individual de muncă, în temeiul prevederilor art. 193 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările si completările ulterioare. Nerespectarea de către salariat a obligaÑiei asumate îl obligă pe acesta la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregătirea sa profesională, respectiv a cheltuielilor de personal pe perioada pregătirii în rezidenÑiat, precum si la restituirea primei de instalare, proportional cu perioada nelucrată din perioada stabilită, conform actului adiÑional la contractul individual de muncă."

Cel mai recent răspuns: animis , utilizator 19:47, 30 Noiembrie 2009

Chiar nu ma poate ajuta cineva cu un raspuns?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare rezidentiat animis animis Subiect: legea 179/2008 ?? Am luat rezidentiat pe post si conform legii 179/2008 daca renunt trebuie sa platesc cheltuielile de personal (prin care inteleg ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la calitatea de rezident atrage dupa sine obligatia de a plati cheltuieli de personal? wikikikisorikiki wikikikisorikiki Buna ziua! Daca un rezident (pe loc, nu pe post) doreste sa demisioneze dupa doar 6 luni sau 1 an de la angajare si sa renunte complet la calitatea de ... (vezi toată discuția)
Renuntare rezidentiat pe post mmnngg mmnngg buna seara ! sunt rezident pe post anu 2,doresc sa renunt la rezidentiat pentru a pleca din tara.....trebuie sa achit o anumita suma de bani spitalului sau cum ... (vezi toată discuția)