avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... schimbare treapta de salarizare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

schimbare treapta de salarizare

Daca in luna ianuarie 2008 am primit in cadrul comisiei de disciplina ^ mustrare scrisa^ mai pot sa cer sa trec la alta categorie de salarizare? In Statutul functionarilor publici aceasta sanctiune apare distincta de mustrarea scrisa! ( art 77, 3, c ). Multumesc !
Intr-adevar, conform articolului mentionat de dumneavoastra mustrarea scrisa este evidentiata distinct de suspendarea dreptului de avansare, insa pentru a putea participa la examenul de promovare intr-un grad profesional superior trebuie sa indepliniti anumite conditii printre care:
"Art 65 alin (2) Pentru a participa la examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi. "

Art. 82. - (1) Sancţiunile disciplinare se radiază de drept, după cum urmează:
a) în termen de 6 luni de la aplicare, sancţiunea disciplinară prevăzută la art. 77 alin. (3) lit. a); (mustrarea scrisa)

Astfel, dupa trecerea termenului de 6 luni de la data aplicarii mustrarii scrise, sanctiunea va fi radiata si dumneavoastra veti putea solicita trecerea intr-o alta treapta.
problema dvs comporta mai multe precizari, care deveneau utile oferirii raspunsului, daca le-ati fi putut face. Astfel, se pune problema daca va considerati vinovat de savarsirea unei abateri disciplinare, daca, nu, si aveti probe, puteti sa va adresati instantei. Totodata trebuie mentionat faptul ca in cadrul comisiei de disciplina se propune o sanctiune, nu se aplica, atributul aplicarii sanctiunii apartine conducatorului institutiei, care o face prin dispozitie sau decizie, dupa caz. Pe de alta parte se pune problema stabilirii momentului cand erau implinite conditiile de promovare in treapta, anterior sau ulterior sanctionarii? In sfarsit, faceti cererea de promovare si asteptati sa vedeti reactiile. Poate aveti noroc si colegii dvs va vor fi iertat intretimp.
In cariera, functionarul public poate promova in functia publica si poate avansa in treptele de salarizare, in conditiile legii. Avansarea in trepte de salarizare se face in conditiile legii privind sistemul unitar de salarizare a functionarilor publici.
Daca in mustrarea scrisa nu se specifica nimic in legatura cu salariul dumneavoastra,nu vad absolut nici un impediment in solicitarea pe care doriti s-o faceti.
Succes !
Numai calificativele obţinute la evaluarea profesională sunt avute în vedere la avansarea în treptele de salarizare.

Alte discuții în legătură

Avansarea profesionala ema2222 ema2222 Sunt angajata pe o functie pe perioada nedeterminata la o institutie de stat ce apartine de consiliul judetean . Am fost avansata in grad profesional in ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad profesional Ely - Nuti Ely - Nuti În urma absolvirii facultăţii, în anul 2007 luna octombrie am fost încadrată din funcţia publică de referent clasa III grad profesional superior ... (vezi toată discuția)
Clasa de salarizare functionari publici parvanelena74 parvanelena74 Buna ziua. Din anul 2007 luna mai am fost functionar public clasa 3, gradul asistent treapta 3. In anul 2009, luna iunie, am fost avansata la gradul asistent ... (vezi toată discuția)