avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Sugestii şi reclamaţii Sugestie privind cenzura pe forum
Discuție deschisă în Sugestii şi reclamaţii

Sugestie privind cenzura pe forum

Rog administratorii forumului sa realizeze un audit intern legat de cenzura mesajelor de pe forum. Principalul motiv pentru care adresez aceasta sugestie este acela ca nu exista o politica coerenta in acest domeniu si cel putin un moderator foloseste criterii subiective pentru aceasta. In cazul in care ar exista o politica coerenta, atunci ar trebui inclusa in regulament. Daca aceasta politica de cenzura nu exista, atunci sugerez ca auditul intern sa analizeze cazurile de cenzura si aplicare discretionara a regulamentului pe care le semnalez de cel putin doua saptamani.

Caz concret: am primit sanctiune si in trecut mi-au fost sterse numeroase mesaje, pentru motivul ca am combatut IDEILE exprimate de alti utilizatori.

De asemenea, sugerez ca la aplicarea unei sanctiuni, aceasta sa fie clar motivata si sa existe posibilitatea de aparare. Argumentatia "pentru incalcari ale regulamentului" cred ca nu e suficienta, iar inchiderea topicului unde s-a acordat sanctiunea nu lasa posibilitatea de sustinere a pozitiei.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
Holda Finance, Consultant credite si finantari
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 19:48, 20 Decembrie 2010
Stimate domn,

Sunt de acord ca sanctiunea trebuie motivata clar. Cu toate acestea, este hilar ca dvs sa sugerati audituri si sa solicitati diverse actiuni, cand chiar dvs nu respectati nici regulamentul si nici indicatiile exprese pe care le-ati primit in repetate randuri. Daca aveti impresia ca pe acest forum puteti posta ce vreti, cum vreti, atunci aveti dreptate: exista cenzura. Iar daca nu va place, atunci ma tem ca nu va ramane decat sa nu mai folositi acest forum. Vi s-a atras atentia intr-un mod cat se poate de respectuos si cu referiri la articolele din regulament ca modul dvs de adresare este neregulamentar. Vi s-a atras atentia de mai multe ori ca "reclamatiile" dvs in ce priveste atitudinea unui moderator nu se fac public. La fel, vi s-a indicat in cateva randuri sa cititi regulamentul de postare. Nu dati dovada ca ati fi luat seama de ceva din toate astea, asa ca este cel putin hilar ca dvs sa faceti sugestii legate de "cenzura mesajelor".
HoldaFinance te sutin 100% si iti dau dreptate, si mie mi-au fost sterse mesaje de catre modelatori fara sa primesc vreo explicatie.......
Greu se spus ca si profesionist cine detine ~dreptatea suprema~
Andreea Lisievici a scris:

Stimate domn,

Sunt de acord ca sanctiunea trebuie motivata clar. Cu toate acestea, este hilar ca dvs sa sugerati audituri si sa solicitati diverse actiuni, cand chiar dvs nu respectati nici regulamentul si nici indicatiile exprese pe care le-ati primit in repetate randuri.

Regret sa va contrazic in mod respectuos. Nu pot considera drept indicatii valide invitatiile la a nu mai combate ideile eronate exprimate de participantii la dezbatere. Aceasta este esenta dezbaterii, respectiv un topic unde toata lumea e de acord ar contine doar doua mesaje: intrebarea, urmata de raspunsul cu care toti sunt de acord. Cum in realitate nu se intampla astfel, consider ca indicatiile nu au fost valide.
In al doilea rand, motivarea se poate face doar prin referire la textul care incalca regulamentul, ori in cazurile semnalate aceasta motivare a lipsit, fiind considerata suficienta citarea unui paragraf generalist din regulament, dar fara identificarea bucatii de text asupra careia a fost aplicat.
Daca aveti impresia ca pe acest forum puteti posta ce vreti, cum vreti, atunci aveti dreptate: exista cenzura. Iar daca nu va place, atunci ma tem ca nu va ramane decat sa nu mai folositi acest forum. Vi s-a atras atentia intr-un mod cat se poate de respectuos si cu referiri la articolele din regulament ca modul dvs de adresare este neregulamentar.

Regret din nou sa va contrazic in mod respectuos si va subliniez faptul ca in aceasta consta "contractul" informal intre cele doua parti: proprietarii de forum pun la dispozitie o platforma, iar utilizatorii au posibilitatea de posta ce vor si cum vor. Cenzura poate interveni numai atunci cand se incalca regulamentul stabilit unilateral de proprietar. In cazurile in care insa aceasta incalcare nu survine, atunci, intr-adevar, se poate posta orice si oricum. Aceasta e esenta unui forum.

Vi s-a atras atentia de mai multe ori ca "reclamatiile" dvs in ce priveste atitudinea unui moderator nu se fac public. La fel, vi s-a indicat in cateva randuri sa cititi regulamentul de postare. Nu dati dovada ca ati fi luat seama de ceva din toate astea, asa ca este cel putin hilar ca dvs sa faceti sugestii legate de "cenzura mesajelor".

Dimpotriva, regret ca nu pot sa consider nici aceasta concluzie ca fiind valida. Toate mesajele mele se supun regulamentului si pot trece testul oricarui paragraf de acolo.
Reclamatiile trebuie facute in special public, pentru ca un moderator este o persoana care "lucreza" doar in baza faptului ca are un ascendent moral recunoscut de ceilalti utilizatori, iar acest ascendent moral priveste corectitudinea. In cazul in care insasi baza ascendentului este pusa in discutie, respectiv apare lipsa de corectitudine, dezbaterea nu poate fi decat publica.
Desi poate considerati acest fapt ca fiind poate daunator, in realitate este benefic forumului in ansamblu, fiindca permite selectarea moderatorilor performanti. Sugestia dvs. de a adresa reclamatii in mod privat rapeste caracterul de dezbatere publica asupra prestatiei moderatorului, ori tocmai acest caracter public este esenta dezbaterii.

In fine, consider ca ati raspuns prea repede acestui mesaj ca sa fi avut timp sa purtati o dezbatere reala la nivel de administratori, asa ca reiterez rugamintea da a realiza un audit sau o analiza interna, oricum doriti sa o denumiti.

Adaug si o sugestie suplimentara: moderatorul unei anumite sectiuni sa posede un nivel mediu de cunostinte in domeniul moderat (daca e vorba de o arie specializata), intrucat aceasta lipsa conduce la aparitia cenzurii, uneori neintentionat (desi in cazul pe care-l cunoasteti si la care va referiti exista si intentia).
HoldaFinance a scris:
Cenzura poate interveni numai atunci cand se incalca regulamentul stabilit unilateral de proprietar. [...]
Reclamatiile trebuie facute in special public, pentru ca un moderator este o persoana care "lucreza" doar in baza faptului ca are un ascendent moral recunoscut de ceilalti utilizatori, iar acest ascendent moral priveste corectitudinea. [...]
Sugestia dvs. de a adresa reclamatii in mod privat rapeste caracterul de dezbatere publica asupra prestatiei moderatorului, ori tocmai acest caracter public este esenta dezbaterii.
[...]

Nu era o sugestie, si va cam contraziceti:

Din regulamentul de postare:
"Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita."

Mi se pare cat se poate de clar ca ati incalcat prevederea asta, si nu o singura data. Prin urmare, orice alta remarca mi se pare de prisos.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
ContSters20980, utilizator
Dimpotriva, din moment ce nu se prevede in mod expres ca ar fi interzisa o discutie publica pe marginea unei decizii, pe baza postulatelor anterioare precum ca pe un forum se poate posta orice nu contravine regulamentului, rezulta ca dezbaterea e permisa.

De ce dezbaterea este si buna si ar trebui incurajata, v-am aratat anterior.

Alte discuții în legătură

Stergerea mesajelor scrise in forum constituie o practica democratica? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Va supun in atentie o problema legata in mod direct de dreptul la libertatea cuvantului,la dreptul democratic de a vorbi in mod liber si cel care se considera ... (vezi toată discuția)
O lista cu lucruri de modificat in forum Alin Popescu Alin Popescu Scuze pentru tacerea din ultima vreme. Am fost cu totii prinsi cu dezvoltarea unor alte sectiuni Avocatnet.ro. Incepand de saptamana viitoare, insa, vine ... (vezi toată discuția)
Acoperire legala Liliana Gradinaru Liliana Gradinaru Am spus acum ceva timp ca... ei bine... cineva ar putea cauta aici o solutie juridica. I-ar putea raspunde un user, poate avocat, poate consilier, poate ... (vezi toată discuția)