avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sponsorizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sponsorizare

Buna,as avea si eu urmatoarea intrebare :pot face in 20.01.2011 o sponsorizare pe care sa o scad din impozitul pe profit al anului 2010(asa sustine patronul)?
Cel mai recent răspuns: iubestedariarta , utilizator 15:59, 20 Decembrie 2010
:Opai cum vine asta

calculul impozitului pe profit af. anului 2010 se face la inchiderea anului ,adica 31.12.2010
Sau cumva dinsul are alt an fiscal:hm:
sa-si scada impozitul lui personal pe 2010 nu din cel al societatii daca il da in 2011=D> sau mai bine din dividende :P
p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat - contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente sponsorizarii, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depaseste mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.
Potrivit dispozitiilor art. 4 alin. (l) din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare poate fi beneficiara a sponsorizarii orice persoana juridica fara scop lucrativ, care desfasoara in Romania sau urmeaza sa desfasoare o activitate in domeniile: cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific-cercetare fundamentala si aplicata, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protectiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenta si servicii sociale, de protectia mediului, social si comunitar, de reprezentare a asociatiilor profesionale, precum si de intretinere, restaurare, conservare si punere in valoare a monumentelor istorice. Tratamentul fiscal al cheltuielilor cu sponsorizarea in cazul produselor finite este acelasi ca si in cazul sponsorizarii in bani. In ceea ce priveste colectarea TVA pentru bunurile care fac obiectul sponsorizarii, se aplica prevederile pct. 7 din Normele metodologice de aplicare ale art. 128 alin. (9) din Codul Fiscal, potrivit carora: „Bunurile acordate gratuit in cadrul actiunilor de sponsorizare si mecenat nu sunt considerate livrari de bunuri in limita a trei la mie din cifra de afaceri, determinata potrivit art. 152 alin. (6) din Codul Fiscal, si nu se intocmeste factura fiscala pentru acordarea acestor bunuri”. Astfel, la sfarsitul anului se verifica incadrarea sponsorizarilor in produse (fara a lua in considerare sumele de bani) in limita a trei la mie din cifra de afaceri urmand ca pentru ceea ce depaseste acest plafon sa se colecteze TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Directionat 20% din impozit pe profit catre biserica iulyaD iulyaD Buna ziua , Sunt angajata la o firma de constructii si al meu sef ar vrea sa directioneze cei 20 % din impozitul pe profit catre o biserica. Este posibil ? ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate de taxe in caz de sponsorizare elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: firma la care lucrez a facut o sponsorizare. As vrea sa stiu care este regimul acestei ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare oliana oliana va rog sa ma ajutati,- cifrele sunt orientative pentru a fi mai usor de calculat In data de 30 dec.2010 am facut o sponsorizare in numerar unei echipe de ... (vezi toată discuția)