avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda de circulatie

Salut!
As dori sa stiu cum pot contesta o amenda. Ma intereseaza sa stiu unde ar trebui sa merg sa fac contestarea daca am fost amendat in alt judet decat cel de resedinta si cum se procedeaza.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:48, 20 Decembrie 2010
Buna ziua !
Contestati procesul -vb la judecatoria de pe raza organului constatator al contraventiei , in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia ...
As putea vedea la politie dovada in baza careia s-a scris procesul verbal inainte sa contest la judecatorie sau dovada se aduce direct in instanta? ( Am luat amenda pentru viteza in localitate)
Dovezile la care va referiti vor fi prezentate in instanta,intrucat sarcina probatiunii cade in sarcina politiei.
Nu este posibila consultarea niciunui acte la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere mihai_tra83 mihai_tra83 Buna ziua, Va solicit ajutorul deoarece am fost surprins de un aparat radar, in localitate, cu viteza de 104 km/h, mi-a fost suspendat permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie miri47 miri47 - prima nelamurire - daca agentul de circulatie te opreste si-ti comunica ca ai fost inregistrat de aparatul radar in oras cu 71 km/h, cat este amenda? - a ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie amenda circulatie rutiera denis30 denis30 Am o mare rugaminte pt cine ma poate ajuta intr-o problema in care sincer nu mai stiu cum sa mai fac sau sa procedez, pe scurt ;Sunt din Iasi si-n data de ... (vezi toată discuția)