Am intrebat doi contabili diferiti care este cifra de afaceri/an la care un S.R.L. neplatitor de T.V.A. trece la plata T.V.A si am primit doua raspunsuri diferite: unul ca suma ar fi echivalentul a 100.000 euro cifra afaceri/an si altul ca ar fi in jur de 23.000 euro/an. Cum e, pana la urma?
Va multumesc!
Plafonul este 35.000 euro respectiv 119.000 lei.Asta daca firma nu este infiintata in acel an in care depaseste,deoarece in acest caz cifra de afaceri se recalculeaza cu nr de luni ramase pana la sfarsitul anului.
Regimul special de scutire pentru întreprinderile mici
(1) Persoana impozabilă stabilită în România conform art. 1251 alin. (2) lit. a), a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 35.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi se rotunjeşte la următoarea mie, poate aplica scutirea de taxă, numită în continuare regim special de scutire, pentru operaţiunile prevăzute la art. 126 alin. (1), cu excepţia livrărilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b).
Platitor tva
adytz_1979
Salutare,
poate cineva sa-mi spuna la ce curs se calculeaza cei 35.000 euro dupa care se trece automat din neplatitor de TVA la platitor?
Si eventual ... (vezi toată discuția)